Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Κόντρα Δήμου Αλεξανδρούπολης και Νομαρχίας Έβρου

Ετοιμάζεται ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου προς τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, με το οποίο  "αδειάζει" το Νομαρχιακό Συμβούλιο. Για ποιον λόγο;

Ψήφισμα προς την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών-Υποδομών και Δικτύων, ετοιμάζει το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, μετά από ομόφωνη απόφασή του, προκειμένου να διεκδικήσει ο δήμος την ένταξη του έργου του περιφερειακού δρόμου της πόλης στα Π.Ε.Π., εκτιμώντας πως πρόκειται για έργο πρώτης προτεραιότητας και όχι πέμπτης, όπως το κατέταξε στην αξιολόγησή του το νομαρχιακό συμβούλιο.

Με το ίδιο ψήφισμα θα προτείνεται να συμπεριληφθεί το υπό κατασκευή τμήμα Αεροδρόμιο-Λουτρά στο έργο του κάθετου άξονα Αρδανίου-Ορμενίου, αλλά και να προέλθουν από τα τομεακά προγράμματα του υπουργείου και όχι από περιφερειακά, οι πιστώσεις για την ολοκλήρωση του άξονα. Το συγκεκριμένο σημείο της πρότασης έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου, με την οποία προωθείται στα Π.Ε.Π., ως έργο «πρώτης προτεραιότητας», ο δρόμος Αρδάνιο-Ορμένιο, με διεκδικούμενες πιστώσεις ύψους 80 εκ. ευρώ.

Όπως σχολίασε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιώργος Αλεξανδρής, «εάν δεν βρεί ανταπόκριση το αίτημα μας από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, θα αναγκασθούμε να προχωρήσουμε στην άρση της απόφασης για την λειτουργία των Χ.Υ.Τ.Υ. και Κ.Δ.Α.Υ. στην Αλεξανδρούπολη».


Πηγή:  http://www.ert.gr/