Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Επιβεβαίωσε πολλαπλούς βιασμούς ο ιατροδικαστής

Τα αποτελέσματα της εξέτασης ανακοίνωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Κομοτηνής Ηρακλής Χατζηνέστωρος

«Θίχτηκε» ο δήμαρχος Μαρώνειας Χρήστος Παπανικολάου από τα δημοσιεύματα και όχι από την ίδια την πράξη της κακοποίησης, ενώ έκανε λόγο για παρενόχληση και όχι βιασμό!

        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Τη στιγμή που η ιατροδικαστική εξέταση επιβεβαίωνε τους πολλαπλούς βιασμούς, που υπέστη η 36χρονη Βουλγάρα στην περιοχή του δήμου Μαρώνειας, ο δήμαρχος Χρήστος Παπανικολάου, κρατώντας μια ανεξήγητη στάση που δεν τιμά αυτοδιοικητικό παράγοντα καταφέρονταν εναντίον δημοσιεύματος του «Χ» και έκανε λόγο για …παρενόχληση. Η υπόθεση κακοποίησης της γυναίκας που εργαζόταν ως οικιακή βοηθός, το θέμα που ανέδειξε ο «Χ» αποκλειστικά κι έλαβε πανελλήνια διάσταση, ενώ απασχολεί ήδη αστυνομικές και ιατρικές αρχές θα απασχολήσει και την δικαιοσύνη γιατί τέτοια αποτρόπαια περιστατικά θα πρέπει και να διερευνηθούν και να στιγματιστούν. Δεν ήταν όμως η ίδια η πράξη που προκάλεσε το αίσθημα του δημάρχου, αλλά το δημοσίευμα, αφού σύμφωνα με τον ίδιο στιγματίζει ένα ολόκληρο χωριό και θίγει την εικόνα του.

Έτσι έσπευσε ο κ. Παπανικολάου που αναζητείτο σχεδόν απ΄ όλα τα κεντρικά ΜΜΕ κι απεφευγε να εμφανιστεί, με χθεσινές δηλώσεις του να χαρακτηρίσει ως « υπερβολικό σε μεγάλο βαθμό το δημοσίευμα».

Ο «Χ» δημοσιεύει τις δηλώσεις του κ. Παπανικολάου, όπως και την δήλωση του διοικητή του νοσοκομείου Κομοτηνής Ηρακλή Χατζηνέστωρος, ο οποίος ήταν ενήμερος για την υπόθεση, προκειμένου να κρίνουν οι αναγνώστες μας τι τελικά συνέβη.

Ο δήμαρχος Μαρώνειας περιορίστηκε να πει. «Υπήρξε μια κυρία η οποία έχει ψυχολογικά προβλήματα. Πραγματικά υπήρξε παρενόχληση, αλλά σε καμία περίπτωση σε αυτό τον βαθμό, ήταν κάτι τελείως οικογενειακό μπορώ να πω, μέχρι εκεί όμως. Παρενέβη η αστυνομία, από εκεί και πέρα ανέλαβε ο δήμος, αποκατέστησε τα πράγματα και δεν υπάρχει κανένα μα κανένα πρόβλημα. Ειλικρινά θέλω να σας παρακαλέσω όλους, οτιδήποτε και αν γίνεται να ενημερώνετε τον δήμο για να βάζει τα πράγματα στην θέση τους. Η αλήθεια είναι μέχρι εκεί που ανέφερε. Σε καμία περίπτωση το χωριό δεν γνώριζε αυτά τα πράγματα. Αν τα γνώριζαν ένα ή δύο άτομα δεν το ξέρω. Δεν υπήρξε όμως από τις πληροφορίες που έχω, ούτε βιασμός, ούτε τίποτα, απλά υπήρξε μια παρενόχληση. Αυτή η γυναίκα είναι υπό την προστασία πλέον της κοινωνικής λειτουργού και ζει σε ένα σπίτι στους Προσκυνητές».

Την θλιβερή αλήθεια επιβεβαίωσε η ιατροδικαστική εξέταση, τα αποτελέσματα της οποίας κοινοποίησε στα τοπικά ΜΜΕ ο διοικητής του νοσοκομείου Κομοτηνής. Όπως δήλωσε ο κ. Χατζηνέστωρος, «η 36χρονη ήρθε το Σάββατο στο νοσοκομείο, όπου εξετάστηκε από την ψυχίατρο και διαπιστώθηκε ότι πάσχει από αμνησία, λόγω της έντονης κακοποίησης. Υπέστη πολλαπλούς βιασμούς, όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση».


Η ΤΡΙΑΝΤΑΕΞΑΧΡΟΝΗ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΟΚ ΔΕΝ ΜΙΛΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Χ» η 36χρονη γυναίκα ήδη νοσηλεύεται σε ίδρυμα της Θεσσαλονίκης, όπου με δυσκολία τρώει. Θα περάσουν τουλάχιστον 15 μέρες για να ξεπεράσει το σοκ και να μπορέσει να μιλήσει, ενώ οι γιατροί αναφέρουν ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα εξάμηνο για να αποκατασταθεί ψυχολογικά, σε αρχικό στάδιο η περίπτωσή της… ενώ τα τραύματα που υπέστη είναι άγνωστο αν επουλωθούν. Είναι σοκαρισμένη τρομοκρατημένη και αδύναμη. Οι άνθρωποι που την είδαν μας περιέγραψαν ένα άβουλο όν σε άθλια κατάσταση, κάτι για το οποίο κάποιοι ευθύνονται και πρέπει να βρεθούν.

Ο «Χ» πριν γράψει οτιδήποτε έκανε την δική του έρευνα, μίλησε με κατοίκους, με ανθρώπους που ενεπλάκησαν στην ομπρέλα προστασίας της ανθρώπινης αυτής ύπαρξης και έγραψε πολύ διακριτικά το όλο περιστατικό.

Τώρα αν οποιοσδήποτε θέλει να παραγνωρίσει το γεγονός αυτό για να μην στιγματιστεί μια περιοχή όπου η γυναίκα αυτή κινείτο και δρούσε κάτω από απαράδεκτες συνθήκες καταναγκασμού και κακοποίησης, είναι κάτι που μας βρίσκει σφόδρα αντίθετους. Θα έπρεπε οι γυναικείοι σύλλογοι, οι δημοτικοί σύμβουλοι, πρόσωπα που αναμειγνύονται με τα κοινά αν μη τι άλλο, και να ξεσηκωθούν και να ενδιαφερθούν, αλλά και να πάρουν θέση.



Πηγή:  http://www.xronos.gr/