Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Παίρνει διαστάσεις και εκτός Θράκης ο ομαδικός βιασμός

Ενήμερη για το θέμα η γ.γ. ΠΑΜ-Θ Δώρα Κόκλα και η γ.γ. Ισότητας Μαρία Στρατηγάκη, υπόσχονται αποκατάσταση

Για «αποσυνδετική αμνησία» από τους πολλούς βιασμούς κάνουν λόγο οι γιατροί. Τι γράφει η "Ελευθεροτυπία";


Ηταν Βουλγάρα, μετανάστρια, ενδεχομένως και να μην είχε χαρτιά νόμιμα. Δούλευε ως οικιακή βοηθός σε σπίτια στην περιοχή Κρυονερίου Ροδόπης και στο χωριό Προσκυνητές του Δήμου Μαρώνειας της Κομοτηνής.


Κάποιοι «λεβέντες» την είδαν ως μηχανή που κόβει εύκολο χρήμα και αποφάσισαν να την εκμεταλλευτούν. Την κακοποιούσαν συστηματικά και με ξυλοδαρμό την εξανάγκαζαν να εκδίδεται, ενώ της έπαιρναν και τα χρήματα.

Η άτυχη γυναίκα υπέστη σοκ από τους απανωτούς βιασμούς. Χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Εκεί η ψυχίατρος που την εξέτασε διαπίστωσε «αποσυνδετική αμνησία» από τους ομαδικούς βιασμούς τους οποίους υπέστη και από την άθλια κακομεταχείριση.

Το γεγονός έφερε στη δημοσιότητα η καθημερινή εφημερίδα «Χρόνος» της Κομοτηνής και βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της αστυνομίας. Μάλιστα δράση ανέλαβε και η αντιδήμαρχος Μαρώνειας, Τασούλα Γιαρίμη, που σε συνεννόηση με την ψυχολόγο-ψυχίατρο του νοσοκομείου Κομοτηνής Ε. Κανιώτη, αλλά και με την κοινωνική υπηρεσία του εκεί δήμου προσπαθούν να της εξασφαλίσουν διαμονή σ' ένα κέντρο κακοποιημένων γυναικών.

Για την περίπτωση της 36χρονης έχουν λάβει γνώση η γ.γ. της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης Δώρα Κόκλα και η γ.γ. Ισότητας Μαρία Στρατηγάκη και σύμφωνα με δηλώσεις τους θα προβούν σε συγκεκριμένες δράσεις για την αποκατάσταση της άτυχης γυναίκας. Σε νομικό επίπεδο η υπόθεση θα ερευνηθεί περαιτέρω και αναμένεται να γίνουν μηνύσεις κατ' αγνώστων, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες που οδήγησαν τηνοικονομική μετανάστρια σ' αυτό το σημείο.