Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Αποχώρηση της ΝΔ από την Προανακριτική για το Βατοπέδι




Ξαφνική κίνηση, πριν από λίγο

Για ποιο λόγο έγινε αυτό;




Την απόφασή τους να αποχωρήσουν από την Εξεταστική που διερευνά την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου ανακοίνωσαν, αιφνιδίως, το μεσημέρι της Τρίτης, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
Όπως εξήγησαν, η απόφασή τους αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι η «περαιτέρω παρουσία τους στις εργασίες της Εξεταστικής θα εξυπηρετούσε τα σχέδια του ΠΑΣΟΚ για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

Κατηγόρησαν, επίσης, το ΠΑΣΟΚ ότι προσπαθεί να συντηρήσει ένα σκάνδαλο με προφανή σκοπό να παραπέμψει υπουργούς της ΝΔ στο Ειδικό Δικαστήριο χωρίς να έχει διαπιστωθεί η οποιαδήποτε ζημιά του Δημοσίου.

Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στα μέλη της ΝΔ στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής είναι και ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι έχουν παραπεμφθεί σε αυτήν πέντε από τους έξι πρώην υπουργούς της, που πρότεινε το ΠΑΣΟΚ ως υπευθύνους για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και της λίμνης Βιστωνίδας.

Πρόκειται για τον ξανθιώτη πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρο Κοντό και τους κυρίους Ευάγγελο Μπασιάκο, Πέτρο Δούκα, Γιώργο Βουλγαράκη και Θόδωρο Ρουσόπουλο.