Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Στο σκαμνί 80 μαθητές της Ορεστιάδας για τις... καταλήψεις




Εντονότατες οι αντιδράσεις για την ποινική δίωξη των μαθητών.

Διαβάστε λεπτομέρειες...




Περισσότεροι από 80 μαθητές γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής Ορεστιάδας θα καταθέσουν στην επιτηρήτρια ανηλίκων, για την διήμερη κατάληψη που πραγματοποίησαν το φθινόπωρο του 2009.

Μέλη της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου, του τομεακού συμβουλίου της ΚΝΕ και της Αχτιδικής Επιτροπής Βορείου Έβρου του Κ.Κ.Ε., συγκεντρώθηκαν χθές έξω από τα δικαστήρια, προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για την εξέλιξη αυτή, ζητώντας «να σταματήσει η δίωξη των μαθητών, που έχει στόχο να τρομοκρατήσει και να χτυπήσει το μαθητικό συνδικαλισμό και την εκπαιδευτική κοινότητα, πριν από το "θερμό" χειμώνα που προμηνύεται», όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου, Χάρης Κουσινίδης.

Από την πλευρά τους, τα μέλη της Κ. Ν. Ε. και της Αχτιδτικής Επιτροπής τόνισαν ότι «οι μαθητές, οι φοιτητές και οι γονείς καλούνται να αντιπαλέψουν την πολιτική που παραδίδει την Παιδεία στους νόμους της αγοράς, ροκανίζει ό, τι απέμεινε από το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της και εξοντώνει τους μαθητές στο "μαγγανοπήγαδο" σπίτι-σχολείο-φροντιστήριο».



Πηγή:  http://www.ert.gr/
Φωτό: http://tomadakis.blogspot.com/