Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Ψήφισμα του Επιμελητηρίου Ξάνθης για το Εθνικό Πάρκο



ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ;


Με δελτίο τύπου προς το ΜΜΕ το Εμπορικό Επιμελητήριο Ξάνθης παρεμβαίνει στο θέμα του Εθνικού Πάρκου.


«Πληροφορούμεθα ότι κατά τη διαδικασία εκπόνησης διαχειριστικού σχεδίου του φορέα διαχείρισης για το Εθνικό Πάρκο επιχειρείται αλλαγή ζωνών και επιτρεπόμενων χρήσεων εντός των οριοθετημένων περιοχών. Επειδή το Επιμελητήριό μας συνέβαλε δια προτάσεων και δια της συμμετοχής εκπροσώπου του στο Δ.Σ. του φορέα στη διαμόρφωση της προηγούμενης Κ.Υ.Α., με σεβασμό στο περιβάλλον αλλά λαμβάνοντας υπόψη και την ανάγκη ανάπτυξης της περιοχής, σας ζητούμε:
να σεβαστείτε τις αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών και τη συμφωνία όλων των φορέων στην τελική διαμόρφωση της Κ.Υ.Α.

το διαχειριστικό σχέδιο να συμφωνεί με τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει η Κ.Υ.Α. για την περιοχή μας και να μην τους αυστηροποιεί, καθιστώντας τους ανεφάρμοστους. Αν θέλουμε πραγματικά να προστατευθούν τα οριοθετημένα προστατευόμενα αντικείμενα, οι προτάσεις μας θα πρέπει να είναι ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες.

στόχος του διαχειριστικού σχεδίου θα πρέπει να είναι η απλούστερη παρουσίαση κανόνων και αρχών εφαρμογής των όρων που προβλέπονται από την υπογραφή της Κ.Υ.Α. λαμβάνοντας υπόψη την προστασία αφενός των οικοτόπων, αφετέρου δε την ανάπτυξη της περιοχής με δεδομένο ότι σε μεγάλη έκταση υπάρχουν υφιστάμενες επιχειρήσεις αλλά και η ανάγκη δημιουργίας νέων.

είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί στους παραπάνω στόχους."