Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Στις Φέρες η αφή της Φλόγας για τα Special Olympics

Θα ταξιδέψει από την Θράκη στην Βαρσοβία, όπου θα διεξαχθούν οι φετινοί Ευρωπαϊκοί Αγώνες από 18 ως 24 Σεπτεμβρίου

ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ...




Την προσεχή Δευτέρα στις Φέρες του Έβρου θα ανάψει η Φλόγα της Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδας για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Special Olympics, που θα διεξαχθούν στη Βαρσοβία από τις 18 έως τις 24 του τρέχοντος μηνός.


Το σύμβολο της αιώνιας συναδέλφωσης των λαών θα ξεκινήσει την πορεία του προς τη Βαρσοβία από τη Θράκη με ενδιάμεσους σταθμούς διάφορες πόλεις της Ευρώπης, όπως η Κωνσταντινούπολη, η Λιουμπλιάνα, η Λισαβόνα, το Λουξεμβούργο, το Παρίσι, το Λονδίνο, τις Βρυξέλλες, μέχρι να περάσει τα σύνορα της Πολωνίας.
Οι αθλητές των Special Olympics και αξιωματικοί της Αστυνομίας απ’ όλη την Ευρώπη θα είναι οι «φρουροί» της Φλόγας, από το ξεκίνημά της μέχρι και το στάδιο της Λέγκια όπου και θα διεξαχθούν οι αγώνες.
Το ρόλο των Ιερειών, θα υποδυθούν αθλήτριες της Ρυθμικής Γυμναστικής των Special Olympics Ελλάς. H Mαρία Κώττη, θα είναι η πρωθιέρεια της Αφής που θα γίνει από την Κρύπτη του Καθολικού της Μονής της Παναγίας Κοσμοσωτείρας. Η παράδοση της Φλόγας στην αθλήτρια θα γίνει από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραιανουπόλεως, και Σαμοθράκης κ. Άνθιμο.
Κορυφαίοι παράγοντες της πολιτικής ζωής της χώρας, καθώς και του νομού Έβρου, αλλά και της Πολωνίας, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της προέδρου των Special Olympics Ελλάς, Γιάννας Δεσποτοπούλου, θα τιμήσουν με την παρουσία τους την τελετή.
Στους ευρωπαϊκούς αγώνες της Βαρσοβίας, τα Special Olympics Ελλάς, θα συμμετάσχουν με 90μελή αποστολή τα μέλη της οποίας θα λάβουν μέρος σε 8 αθλήματα και συγκεκριμένα: Στίβος, Αντιπτέριση, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Αντισφαίριση, Μπόoυλινγκ, Δυναμική Άρση Βαρών, Ποδόσφαιρο 7χ7 Γυναικών και Καλαθοσφαίριση Ένταξης Γυναικών. Συνολικά, θα λάβουν μέρος 1.600 αθλητές, 600 προπονητές, 2.000 εθελοντές, και θα παρευρεθούν 25.000 μέλη των οικογενειών τους από 57 Ευρωπαϊκές χώρες.