Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Ελλείψεις προσωπικού στις κτηνιατρικές υπηρεσίες


Καταγγελίες για απογύμνωση στον Βόρειο Έβρο.

Τα στοιχεία που αναφέρει ενδεικτικά η "Λαϊκή Συσπείρωση"...


Την απογύμνωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών του Βορείου Εβρου, από επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Ορεστιάδας με υποψήφιο Δήμαρχο τον Σταμάτη Γκατζίδη. Τα στοιχεία που παρουσιάζει ενδεικτικά η «Λαϊκή Συσπείρωση», το επιβεβαιώνουν. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Στο κτηνιατρείο των Δικαίων η θέση του κτηνιάτρου είναι κενή εδώ και 10 χρόνια. Στο κτηνιατρείο του Διδυμοτείχου ο κτηνίατρος έχει στην ευθύνη του 5 χιλιάδες βοοειδή, 25.000 αιγοπρόβατα συν τη λειτουργία και τον έλεγχο του δημοτικού σφαγείου.

Το ελάχιστο προσωπικό με αυταπάρνηση προσπαθεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, για να βοηθήσει τους κτηνοτρόφους και να προστατεύσει την υγεία των καταναλωτών. Από τα πράγματα όμως αναγκάζεται να περιορίσει τις εργασίες του στις τελείως απαραίτητες και φυσικά σε καμιά περίπτωση δε θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε μια έκτακτη κατάσταση με την εμφάνιση κάποιας ζωονόσου. Οσον αφορά το διασυνοριακό κτηνιατρικό κέντρο εξωτικών νοσημάτων που τα εγκαίνιά του έγιναν πριν από 2 χρόνια και για το οποίο δαπανήθηκαν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, παραμένει ανενεργό γιατί δε διορίστηκε ποτέ το απαραίτητο εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και εξοπλιστικά μέσα μεγάλης χρησιμότητας αλλά και μεγάλου κόστους σκουριάζουν στις κούτες αχρησιμοποίητα».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί τους κτηνοτρόφους και όλους τους εργαζόμενους να βγάλουν τα δικά τους πολιτικά συμπεράσματα. Να στείλουν μήνυμα οργής στις εκλογές για τις τοπικές διοικήσεις καταψηφίζοντας τους συνδυασμούς που θα συγκροτήσουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είτε έχουν το χρίσμα είτε φορούν το μανδύα του ανεξάρτητου. Να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για να εκλεγούν συνεπείς αγωνιστές που θα πρωτοστατήσουν στους αγώνες ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές».