Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Με 80.000 ευρώ ο Πέτρος Πέτρογλου (ξανά) στο Μπαχρέιν

Την ώρα που ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης αποκτά ακραίο από την αραβική χώρα, ο Εβρίτης πηγαίνει στην Αλ Αχλί απογοητευμένος από την κατάσταση στην Ελλάδα

                                 ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μπορεί ο Γιασίμ Γιουσούφ Μοχάμεντ Τσασίν αλ Νομπχάχ να γίνει κατά πάσα πιθανότητα ο πρώτος βολεϊμπολίστας καταγόμενος από το Μπαχρέιν που θα αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα με τα χρώματα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, την ίδια ώρα ωστόσο την αντίστροφη διαδρομή θα ακολουθεί ένας Εβρίτης: ο πρώην παίκτης του Εθνικού Πέτρος Πέτρογλου, κάτι που αποκάλυψε το «thrakisport.gr» από τις 22 Αυγούστου. Ωστόσο όπως θυμούνται οι φίλοι του βόλεϊ, αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο Ορεστιαδίτης θα πάει να αγωνιστεί στην αραβική χώρα.

Ο Πέτρογλου είχε αγωνιστεί για δυόμισι μήνες στην Αλ Αχλί του Μπαχρέιν μετά το τέλος της περιόδου 2007-2008, που τότε αγωνιζόταν με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. «Ήθελαν από τότε να μείνω, αλλά εγώ αποφάσισα να γυρίσω στην Ελλάδα και να πάω στην ΕΑ Πατρών», θυμάται ο 31χρονος Θρακιώτης. Ο έμειρος ακραίος ξαναπηγαίνει λοιπόν στο Μπαχρέιν, καθώς αποκαλύπτει ότι υπέγραψε συμβόλαιο για έξι μήνες και πάλι με την Αλ Αχλί έναντι ποσού που αγγίζει τα 80.000 ευρώ, διόλου ευκαταφρόνητο σε τέτοιες δύσκολες εποχές.

«Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πλέον χάλια. Τα συμβόλαια που προσφέρουν είναι συνήθως 10.000 με 20.000 ευρώ ετησίως (πέρυσι έπαιρνε στην ΕΑΠ 85.000 ευρώ). Δεν ήθελα να ξενιτευτώ αλλά αναγκάστηκα. Σίγουρα πολλοί θα είναι οι παίκτες που δεν θα βρουν συμβόλαια. Η κατρακύλα του ελληνικού βόλεϊ δεν έχει σταματημό», λέει ο έμπειρος ακραίος που ακούει για την ΕΑΠ και το βάζει στα... πόδια: «Στην Πάτρα δεν θα ξαναπήγαινα ακόμα και αν μου πρόσφεραν περισσότερα από πέρυσι. Μου χρωστάνε πάρα πολλά και είμαστε στα δικαστήρια».

Την ίδια ώρα που ο 31χρονος Πέτρογλου εγκαταλείπει τον Έβρο και πηγαίνει στο Μπαχρέιν, ένας αθλητής από το Μπαχρέιν που επίσης είναι ακραίος έρχεται κατά τα φαινόμενα στον Εθνικό, όπως προαναφέραμε. Το ενδιαφέρον δεν είναι μόνο όμως ότι ο Γιασίμ Γιουσούφ Μοχάμεντ Τσασίν αλ Νομπχάχ για γίνει ο πρώτος άραβας που θα αγωνιστεί σε ομάδα της Θράκης σε οποιοδήποτε άθλημα. Το πιο ενδιαφέρον είναι η ιστορία του.

Στα οκτώ του χρόνια αποφάσισε να γίνει βολεϊμπολίστας, παρόλο που ο πατέρας του ήταν παίκτης του μπάσκετ. Στα 16 ανακοίνωσε στους δικούς του ότι υπέγραψε σε μια ομάδα στην Ολλανδία κατά την διάρκεια ενός τουρνουά με την Εθνική Εφήβων του Μπαχρέιν στην Πορτογαλία. Έπειτα βρέθηκε στην Ιαπωνία και τώρα θα τον δούμε, κατά τα φαινόμενα, στην Ελλάδα και την Αλεξανδρούπολη. «Όλα μοιάζουν ιδανικά και νομίζω ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την συμφωνία», σχολίασε ο ίδιος στην «Sportday». Και πρόσθεσε για τις πρώτες εντυπώσεις του από τον Εθνικό: «Η ομάδα συνδυάζει ταλέντο με εμπειρία».



Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/