Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Οριστικά ο Σ. Στολίδης εγκαταλείπει τη μάχη στον Τόπειρο


Εξέδωσε και ανακοίνωση ο πρώην Βουλευτής Ξάνθης με πολλές αιχμές προς πολλούς

                     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ



Απέμενε μόνο η ανακοίνωση και τελικά έγινε και αυτή. Όπως αναμενόταν εδώ και καιρό η προσπάθεια του Σωτήρη Στολίδη να κατέλθει ως ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Τοπείρου δεν στέφθηκε με επιτυχία και ο ίδιος με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε το τέλος του συνδυασμού.

Φαίνεται ότι η εποχή των ανεξάρτητων υποψηφίων έχει παρέλθει, όπως αποδεικνύεται σε όλους τους Δήμους. Τόσο γιατί έχει αποδεδειγμένα, δεν καταφέρνουν να φτάσουν ποτέ σε εκλογή, όσο και γιατί η κατάρτιση ενός συνδυασμού εκτός μηχανισμού είναι δύσκολη. Πολύ περισσότερο όταν κόμμα εξουσίας όπως η Ν.Δ. αδυνατεί να έχει υποψήφιο στο δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο του Νομού.

Στην περίπτωση του Σωτήρη Στολίδη, η προσπάθεια – σύμφωνα με πληροφορίες- έπεσε στο κενό, όταν διαπιστώθηκε ότι παρά τη θετική ή αρνητική αποδοχή του εγχειρήματος από τους πολίτες, ακόμη και η κατάρτιση του ψηφοδελτίου τέθηκε εν αμφιβόλω λόγω των πολλών ιδιαιτεροτήτων για κάποιες περιοχές. Άλλωστε όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση «δεν επιτεύχθηκαν οι επιθυμητές ευρύτερες συνεργασίες». Έτσι ο Σωτήρης Στολίδης δεν έγινε ο τρίτος κατά σειρά πρώην Βουλευτής που θα επιχειρούσε να στερήσει από το Στέλιο Χατζηευαγγέλου το δημαρχιακό θώκο.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωτήρη Στολίδη, που υπογράφει ο ίδιος, αναφέρει:


Η ανεξάρτητη κίνηση ενεργών πολιτών γνωστοποιεί σε όλους τους συνδημότες την απόφασή της να μην συμμετάσχει στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη της νέας δημοτικής αρχής.

Μια απόφαση που πάρθηκε μετά από ώριμη σκέψη καθώς, όπως διαπιστώθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια των διερευνητικών επαφών και συζητήσεων, οι επιθυμητές ευρύτερες συνεργασίες δυστυχώς δεν ήταν δυνατόν να επιτευχθούν και ως εκ τούτου ο κύριος στόχος που ήταν ένας ακηδεμόνευτος δήμος που θα αγκάλιαζε όλους τους πολίτες του έμεινε μια ουτοπία.

Ωστόσο επισημαίνουμε ότι οι αρχές μας δεν παύουν να ισχύουν και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων που διαθέτει ο τόπος μας προκειμένου να προχωρήσει ισότιμα με τις άλλες περιοχές, προκειμένου να αναδείξει εκείνες τις ανθρώπινες δυνάμεις που μπορούν να δουλέψουν προς αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου να χαράξουμε το δρόμο προς το μέλλον.

Οράματα που δεν σβήνουν και για τα οποία αξίζει να αγωνίζεται κανείς στο διηνεκές.»


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/