Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Καπέλο Ραγκούση στον Πεταλωτή


Χάνει τις αρμοδιότητες που είχε ο Κομοτηναίος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Τι κλέβει από τον Πεταλωτή ο Υπουργός Εσωτερικών;


Καπέλο δεν είχε και καπέλο απέκτησε ο Γιώργος Πεταλωτής. Μετά τον περσινό διορισμό του ως υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, είδε και έπαθε για να αποκτήσει κάποιες αρμοδιότητες. Φαίνεται όμως ότι τώρα τις... χάνει και αποκτά καπέλο τον... Γιάννη Ραγκούση. Ήδη βρίσκεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας το Προεδρικό Διάταγμα με τις αρμοδιότητες των υπουργών, δεκαπέντε μέρες μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Με μια πρώτη ανάγνωση αυτού, επιβεβαιώνεται ότι η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης (που μέχρι τώρα ήταν υπό την εποπτεία του Γιώργου Πεταλωτή) αλλά και η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας (που μέχρι τώρα υπάγονταν απευθείας στον πρωθυπουργό και το Μέγαρο Μαξίμου και μέσω αυτού ουσιαστικά και πάλι στον υφυπουργό του Γιώργο Πεταλωτή) από εδώ και στο εξής θα υπάγονται πλέον στον (υπερ)υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος θα έχει υπό την εποπτεία του και τις δύο γενικές γραμματείες.

Στο υπουργείο Εσωτερικών, όμως, δεν θα υπάγεται πλέον η Διεύθυνση Εποπτείας ΜΜΕ, που θα τελεί υπό την εποπτεία του νέου αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Τηλέμαχου Χυτήρη. Με αυτό το δεδομένο, πολλοί εκτιμούν ότι στις αρμοδιότητες του τελευταίου δεν περνά μόνο η ΕΡΤ αλλά μάλλον και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, που όλα έδειχναν ότι τελικά θα παρέμενε υπό τον κομοτηναίο πολιτικό.

Πως νιώθει ο Πεταλωτής που του ψαλιδίζονται οι αρμοδιότητες, τις οποίες τόσο μόχθησε για να αποκτήσει; Ομολογώ ότι δεν ξέρω. Ο ίδιος πάντως βγαίνει κάθε μέρα στο μπρίφινγκ, συμμετέχει καθημερινά στους πρωινούς καφέδες (υπό τον Ραγκούση) για την χάραξη της επικοινωνιακή στρατηγικής και παραμένει ένα από τα πιο ισχυρά πρόσωπα στην κυβέρνηση, από τους ελάχιστους που έχουν άμεση επαφή με τον Γ. Παπανδρέου...


Πηγή:  http://www.flitzani.gr/