Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Πεταλωτής, Κουτσούκος και Κόκλα για την αγροτική πολιτική

Συμμετείχαν σε ανοιχτή σύσκεψη - συζήτηση που διοργάνωσαν από κοινού το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης

        ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ




O Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, συμμετείχε την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στην ανοιχτή σύσκεψη – συζήτηση που διοργάνωσαν από κοινού το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με θέμα την «Αγροτική Πολιτική της Κυβέρνησης» και κεντρικό ομιλητή τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Κουτσούκο.







Στην τοποθέτηση του ο βουλευτής Ροδόπης, τόνισε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει να επιδείξει έργο αλλά και προτάσεις, που αφορούν στον αγροτικό τομέα και είναι υλοποιήσιμες. «Σήμερα δίνουμε το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής στον αγροτικό τομέα», ανέφερε ο Γιώργος Πεταλωτής και συνέχισε: «Θέτουμε ζητήματα και καινοτομίες τις οποίες θα υλοποιήσουμε άμεσα. Είναι γνωστές οι μεταπτώσεις του αγροτικού εισοδήματος και του ρόλου που έχουν οι αγρότες στην παραγωγή αλλά και στην κοινωνία μας. Οφείλουμε να στηρίξουμε αυτή τη μεγάλη ομάδα της ελληνικής κοινωνίας τόσο οικονομικά όσο και στο να μείνουν στην περιφέρεια και να ασχοληθούν με τα παραδοσιακά επαγγέλματα. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ανεργία, για αστυφιλία, για ορθολογισμό της παράγωγης εάν δεν θέσουμε σε πρώτο πλάνο την αγροτική παράγωγη. Αυτό κάνει η κυβέρνηση, σε πανελλήνιο αλλά και τοπικό επίπεδο, έχοντας πλέον απτά αποτελέσματα».

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στα αποτελέσματα της Κυβερνητικής πολιτικής στον αγροτικό τομέα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην Γεωθερμία και την εκμετάλλευση της στην περιοχή της Θράκης, τονίζοντας ότι «βρισκόμαστε πολύ κοντά στον άμεσο εντοπισμό των πεδίων γεωθερμικής ενέργειας στη Θράκη, έχοντας στοιχειοθετημένη πρόταση για το πως αυτά τα πεδία μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής μας». Παράλληλα ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία είναι προς υπογραφή με θέμα «Μέτρα για την Προστασία του αλιευτικού στόλου» και αφορά στην παύση αλιευτικών δραστηριοτήτων από αιτίες όπως είναι το φυτοπλαγκτόν. «Επειδή αυτή η κατάσταση με το φυτοπλαγκτόν, από εξαιρετική τείνει να γίνει μόνιμη, έπρεπε και πρέπει να υπάρξει αντιμετώπιση της Πολιτείας προς αυτούς τους ανθρώπους» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Πεταλωτής.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων των ομιλητών ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι αγροτικών φορέων της Περιφέρειας.