Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Νομικό κώλυμμα ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ;

Εχει σε εκρεμότητα παραπομπή στο Εφετείο Θράκης για κακούργημα και άρα δεν μπορεί να εκλεγεί!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ μια εξέλιξη που μπορεί να ανατρέπει τα δεδομένα που ξέραμε ως τώρα για την υποψηφιότητα του Παύλου Δαμιανίδη στην Ροδόπη...




Δυστυχώς για το ΠΑΣΟΚ είναι ήδη γνωστό ότι ο Δαμιανίδης έχει σοβαρό πρόβλημα (νομικό κώλυμα) να είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης. Επειδή κυκλοφορούν πολλές ανακρίβειες γύρω από αυτό το θέμα καλό είναι να ειπωθούν τα πράγαματα ως έχουν και από κει και πέρα ας βγάλουν οι αναγνώστες τα δικά τους συμπεράσματα:

1. Υπάρχει η 111/2010 (23 Απριλίου 2010) απόφαση του Προέδρου Εφετών Θράκης, σύμφωνα με την οποία 30 άτομα παραπέμπονται με απευθείας κλήση να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης για την υπόθεση της ΔΕΥΑΚ.

2. Μεταξύ των 30 κατηγορουμένων συμπεριλαμβάνεται και ο Παύλος Δαμιανίδης με την κατηγορία της “απιστίας σχετικά με την υπηρεσία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση” σε βαθμό κακουργήματος, αφού το αντικείμενο της πράξης έχει συνολική αξία μεγαλύτερη των 73.000 ευρώ.

3. Ο Νόμος 3852/2010 (σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ)στο άρθρο 236 παρ. 2α αναφέρει ρητά ότι “όταν γίνεται παραπομπή για κακούργημα με αμετάκλητο βούλευμα ή με απευθείας κλήση[όπως στην περίπτωση του Δαμιανίδη] ο Ελεγκτής Νομιμότητας οφείλει να θέσει τον κατηγορούμενο σε κατάσταση αργίας”.

4. Τα ίδια ακρβώς λέει και ο ισχύων Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων (Ν.3463/2006 άρθρο 146 παρ.2α).

Από τα παραπάνω συμπεραίνονται τα εξής: Εάν υποθέσουμε ότι ο Δαμιανίδης είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης και καταφέρει να εκλεγεί, θα τεθεί αμέσως σε αργία έως ότου γίνει η δίκη του και αποδειχθεί η αθωότητά του.


Sitalkis - Αναγνώστης