Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΗΜΕΡΑ: Επιστήμονες του CERN στην Αλεξανδρούπολη

Ομάδα επιστημόνων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Έρευνας στην Πυρηνική Ενέργεια CERN, του μεγαλύτερου Επιταγχυντή στοιχειωδών σωματιδίων, έρχεται το απόγευμα.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ




Ομάδα επιστημόνων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Έρευνας στην Πυρηνική Ενέργεια CERN, θα επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη, τη Δευτέρα 27 Σεπ. 2010, αποδεχόμενη την πρόσκληση της εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ, στα πλαίσια της μεταξύ τους υπάρχουσας συνεργασίας.

Το CERN, το οποίο εδρεύει στη Γενεύη της Ελβετίας, υλοποίησε, εγκατάστησε και υποστηρίζει τη λειτουργία του μεγαλύτερου Επιταγχυντή στοιχειωδών σωματιδίων στον κόσμο και είναι γνωστό για το μεγάλο πείραμα, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, για τη διερεύνηση της προέλευσης του Σύμπαντος (Βing Bang).

Στο σημαντικό αυτό ερευνητικό κέντρο απασχολούνται περισσότεροι από 5.000 επιστήμονες και διοικητικό προσωπικό, κύριως από χώρες της ΕΕ και περισσότεροι από 10.000 εξωτερικοί συνεργάτες από όλο τον κόσμο. Αποστολή του CERN είναι η απόκτηση βασικής γνώσης για την Ύλη και η χρησιμοποίηση αυτής σε όλους τους τομείς της σύγχρονης επιστήμης. Η Ελλάδα είναι ένα από τα 20 μέλη-κράτη από το 1953.

Ο σκοπός της επίσκεψης της ομάδας των διεθνώς καταξιωμένων επιστημόνων είναι η διερεύνηση και ο εντοπισμός πιθανών συνεργατών, μέσω επισκέψεων-συζητήσεων με εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, για υπεργολαβική εμπλοκή τους σε αντικείμενα Ηλεκτρονικών, Ηλεκτρολογικών, Μηχανολογικών κατασκευών και Καλωδιώσεων.

Η Πρίσμα Ηλεκτρονικά ABEE που διοργανώνει την εκδήλωση έχει επιλεγεί και λειτουργεί από 2005 σαν υποκατασκευαστής του CERN, με επιτυχημένη εμπλοκή σε σημαντικά έργα στα Ηλεκτρονικά. Είναι η μόνη ελληνική εταιρεία, που μέχρι σήμερα της έχει απονεμηθεί ΧΡΥΣΟ Βραβείο Βιομηχανίας από το CERN.

Το απόγευμα στις 18:00, στη νέα και σύγχρονη αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Έβρου θα παρουσιασθούν τα παρακάτω θέματα :

- CERN, Επιτεύγματα – Προοπτικές – Προσδοκίες,
Dr. Τσεσμελής Εμμανουήλ, Βοηθός Γενικού Δντη CERN

- CERN, Ελληνική επιστημονική παρουσία – βιομηχανική εμπλοκή
καθ. Γαζής Ευαγγελος, ΕΜΠ, εθνικός αντιπρόσωπος στο CERN

- Επιταγχυντές, Δομή και Λειτουργία
Dr. Iωάννης Παπαφιλίππου, Φυσικός Επιταγχυντών CERN/CLIC

- Έρευνα και Ανάπτυξη με στόχο την Καινοτομία
κ. Σουκουλιάς Πέτρος, Πρόεδρος Επιστημ. Συμβουλίου Πρίσμα Ηλεκτρονικά

- Xenagos, Καινοτόμος ψηφιακή ξενάγηση
κ. Γιορδαμλής Χρήστος, Δνων Σύμβουλος Πρίσμα Ηλεκτρονικά

- PrismaSense, Ασύρματα δίκτυα έξυπνων αισθητήρων
κ. Κατσικάς Σεραφείμ, Δντής Έρευνας & Ανάπτυξης Πρίσμα Ηλεκτρονικά


Η είσοδος είναι ελεύθερη για όποιον ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Έβρου