Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Τα τελευταία νέα για τον επικείμενο ανασχηματισμό

Φήμες ότι ανακοινώνεται το πρωί της Δευτέρας

Όλα δείχνουν ότι θα είναι δομικός αλλά και σαρωτικός

Μπαίνει στην κυβέρνηση και ο Σωκρ. Ξυνίδης;






Συνάντηση Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου αμέσως μετά τη λήξη των εργασιών του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, δρομολογεί τις εξελίξεις.


'Οπως απο χθες είχε γράψει το NewsIt, o ανασχηματισμός που θα ανακοινωθεί αυριο θα είναι δομικός και δεν θα αφορά την απλή αντικατάσταση των στελεχών που μεταπηδούν στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Οι διεργασίες ξεκίνησαν μάλιστα αμέσως μετά τις ανακοινώσεις των υποψηφίων περιφερειαρχών και δημάρχων για τους πέντε μεγαλύτερους δήμους. Το μεσημέρι της Κυριακής, μετά τη λήξη των εργασιών του Εθνικού Συμβουλιου ο κ. Παπανδρέου είχε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και τον υφυπουργό Φ. Σαχινίδη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit ο κ. Παπακωνσταντίνου προαλείφεται να αναλάβει και το πόστο του υπουργού Οικονομίας με αναπληρωτή των Φ. Σαχινίδη, πράγμα που θα τον κάνει και "επισήμως" "τσάρο" της Οικονομίας. Επιβεβαιώνεται το χθεσινό ρεπορτάζ του Newsit για μεγάλες αλλαγές στα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών.

Παράλληλα, θεωρείται δεδομένο ότι στελέχη που αρνήθηκαν την κάθοδό τους στις περιφερειακές εκλογές, δεν θα είναι στην νέα κυβέρνηση. Ανάμεσά τους ακούγονται, μεταξύ άλλων, τα ονόματα της κας Μπατζελή και του κ. Μαγκριώτη.

Ταυτόχρονα, θα δημιουργηθεί ένα νέο υπερυπουργείο που θα έχει ως πρώτη προτεραιτότητά του την ανάπτυξη και σε αυτό περιλαμβάνονται επίσης ο έλεγχος της αγοράς (παλιό υπουργείο εμπορίου), πιθανότατα η ναυτιλία (με θέση υφυπουργού) ίσως και ο τουρισμός.
Η κα Κατσέλη αποχωρεί απο τη θέση της και κάποιες πληροφορίες τη θέλουν στο υπουργείο Υγείας. Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του NewsIt θεωρείται πολύ πιθανό, να έχουν θέση στην καινούργια κυβέρνηση ο κ. Ξυνίδης και ο κ. Παπουτσής. Αμετακίνητος εμφανίζεται ο Δημήτρης Ρέππας.


Πηγή:  http://www.newsit.gr/