Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Θρακιώτες μετέφεραν στην Τουρκία 185.000 ευρώ

Ήθελαν να τα καταθέσουν σε τουρκική τράπεζα, καθώς φοβούνται τις ελληνικές λόγω της κρίσης. Τα χρήματα κατασχέθηκαν στους Κήπους.
Καλά, την Ziraat στην Κομοτηνή δεν την πήραν χαμπάρι;
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι τελωνειακοί στους Κήπους, όταν το βράδυ της Δευτέρας έκαναν έλεγχο σε αυτοκίνητο προερχόμενο από την Τουρκία στο οποίο επέβαιναν δύο Θρακιώτες μουσουλμάνοι, μητέρα και γιός. Στην τσάντα της κυρίας βρήκαν το ποσό των 185.000 ευρώ σε διάφορα χαρτονομίσματα.

Όταν ρώτησαν για το λόγο για τον οποίο μετέφεραν τόσο μεγάλο ποσό χρημάτων μαζί τους, απάντησαν ότι ο λόγος είναι ότι... δεν εμπιστεύονται τις ελληνικές τράπεζες λόγω της κρίσης και του κινδύνου πτώχευσή τους. Γι’ αυτό τα πήγαν για κατάθεση σε τουρκική τράπεζα, ωστόσο για άγνωστο λόγο τα χρήματα δεν έγιναν δεκτά και τα επέστρεφαν πίσω στην Ελλάδα.

Ήταν ένα πραγματικά περίεργο περιστατικό καθώς είχαν χρόνια να το ζήσουν οι τελωνειακοί των Κήπων. Σύμφωνα με τον διευθυντή του τελωνείου Γιώργο Αντωνάκη «είναι η πρώτη φορά που δεσμεύεται τόσο μεγάλο ποσό χρημάτων».

Τελικά τα χρήματα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην Τράπεζα της Ελλάδας, ενώ μητέρα και γιός αφέθησαν ελεύθεροι και επέστρεψαν σπίτια τους, στην Θράκη, χωρίς όμως τα 185.000 ευρώ που θέλησαν να καταθέσουν στην Τουρκία...

Δείτε το ρεπορτάζ που πρόβαλε για το θέμα το δελτίο ειδήσεων του ThrakiNet