Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Εκλογές σήμερα στη Νομική Σχολή Κομοτηνής

Την προεδρία του τμήματος διεκδικεί ο Αριστοτέλης Χαραλαμπάκης
Ο καθηγητής Στέφανος Παύλου υποψήφιος για αναπληρωτής πρόεδρος

Δεν γίνονται μαθήματα.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Από τις 9.00 το πρωί διεξάγονται οι εκλογές για το νέο πρόεδρο του Τμήματος Νομικής Κομοτηνής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Οι εκλογές γίνονται μετά την αίτηση παραίτησης του καθηγητή Κωνσταντίνου Ρέμελη από τη θέση του προέδρου του τμήματος στις 3 Σεπτεμβρίου, αφού ο κ. Ρέμελης ανέλαβε καθήκοντα πρύτανη Δ.Π.Θ. Επίσης αίτηση παραίτησης κατέθεσε στις 4 Οκτωβρίου και ο καθηγητής Στέφανος Παύλου από τη θέση του αναπληρωτή προέδρου του τμήματος.

Οι εκλογές διεξάγονται σήμερα από τις 9.00 το πρωί και η διαδικασία της ψηφοφορίας θα ολοκληρωθεί στις 4 το μεσημέρι. Μάλιστα, εξαιτίας των εκλογών σήμερα δεν πραγματοποιούνται μαθήματα στο τμήμα, καθώς και σε περίπτωση επαναληπτικής ψηφοφορίας - που μάλλον όμως θα πρέπει να αποκλείεται.


Οι υποψήφιοι για τις δύο θέσεις ανακοινώθηκαν πριν ακριβώς μία εβδομάδα Συγκεκριμένα το πρυτανικό συμβούλιο διαπίστωσε ότι η υποψηφιότητα του καθηγητή Αριστοτέλη Χαραλαμπάκη πληροί τις απαιτούμενες από το νόμο προϋποθέσεις τον ανακήρυξε υποψήφιο για την εκλογή προέδρου στο τμήμα Νομικής.

Ο καθηγητής ποινικού δικαίου έχει διατελέσει στο παρελθόν αντιπρύτανης στο Δημοκρίτειο, όπως και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών (ΔΟΑΤΑΠ). Επίσης έχει θητεύσει επί πενταετία στη νομική επιτροπή του τότε αποκαλούμενου ΔΙΚΑΤΣΑ.

Έγκριση από το πρυτανικό συμβούλιο έλαβε και η υποψηφιότητα του καθηγητή Στέφανου Παύλου για την θέση του αναπληρωτή προέδρου. Ο κ. Παύλου καθηγητής ποινικού δικαίου θα επιδιώξει την επανεκλογή του.







Το πρυτανικό συμβούλιο ενέκρινε τους εκλογικούς καταλόγους όπως αυτοί συντάχθηκαν από την γραμματεία του τμήματος Νομικής του Δ.Π.Θ., για την ανάδειξη προέδρου και αναπληρωτή προέδρου. Σύμφωνα με τους καταλόγους δικαίωμα έχουν 62 μέλη ΔΕΠ, μέλη ΕΤΕΠ, ΕΕΔΙΠ, επιστημονικοί συνεργάτες – βοηθοί και φυσικά προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές. Για τις εκλογές της 20ης Οκτωβρίου ορίστηκε και η πενταμελής κεντρική εφορευτική επιτροπή, η οποία θα έχει την ευθύνη διεξαγωγής της ψηφοφορίας. Αποτελείται από τα μέλη ΔΕΠ, Κωνσταντίνο Μπότσαρη αναπληρωτή καθηγητή, Δημήτριο Αυγητίδη επίκουρο καθηγητή, Δημήτριο Συμεωνίδη λέκτορα, Χρήστο Δετσαρίδη λέκτορα και Ιωάννη Κτιστάκη λέκτορα. Οι εκλογές θα διεξαχθούν στο κεντρικό αμφιθέατρο της νομικής σχολής.