Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Αιωνόβιος Θρακιώτης 101 χρόνων προσήλθε κανονικά στην κάλπη!

«Ψηφίζω πρόσωπα κι όχι κόμματα», λέει o Σταύρος Φαρασόπουλος που πήγε με την 97χρονη σύζυγό του Δέσποινα στο εκλογικό τμήμα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα

            ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Είναι 101 χρονών κι ελπίζει να πιάσει τα 110, περπατά, διαβάζει και γράφει, θυμάται όλα τα ιστορικά γεγονότα, παρακολουθεί τηλεόραση και έχει άποψη για τα πράγματα. Είναι μεγάλη καρδιά, «για μένα είναι άσχημο να ανακατεύομαι δεν θέλω να ξέρω κόμματα, εγώ κυνηγάω χαρακτήρες και ποιοτικούς ανθρώπους, αυτοί μας λείπουν», θα πει. «Κυνηγάω τους ικανούς, αν και δεν θέλω να παίρνω θέση, για μένα είναι άσχημο να ανακατεύομαι, αυτά είναι των πιο νέων».

Ωστόσο ο κ. Φαρασόπουλος συνοδευόμενος από τον εγγονό του άσκησε μαζί με την γυναίκα του το εκλογικό δικαίωμα ξεκουράστηκε στο παγκάκι έξω από το 9ο δημοτικό σχολείο, ευχήθηκε τα καλύτερα στην υποψήφια δημοτική σύμβουλο Μαρία Μαλαμίδου, χάρηκε την Πεπίτα Καρκατσέλη διευθύντρια της ΕΡΑ και ήταν ομιλητικότατος με όσους το πλησίαζαν και δεν πίστευαν στα μάτια τους ότι ο 101χρονος γλυκύτατος Καππαδόκας παππούς είναι η ζωντανή ιστορία.

Ο κ. Φαρασόπουλος τα έχει τετρακόσια, ξέρει όχι μόνο τους υποψηφίους, αλλά και το γενεαλογικό τους δένδρο. Ο καημός του να μιλήσει για το Αλβανικό μέτωπο με κάθε λεπτομέρεια, αφού το έζησε και τα θυμάται όλα. «Διαβάζω στην εφημερίδα να μιλούν τα εγγόνια των πολεμιστών, αυτό εμένα δεν μου κάνει, πρέπει να μιλήσουμε εμείς που τα ξέρουμε τα πράγματα από πρώτο χέρι». Κλείνουμε ραντεβού για τον Δεκέμβρη όταν θα έχει τελειώσει η διαδικασία των εκλογών.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/