Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Μεγάλο "πήξιμο" για τους φαντάρους στην Ορεστιάδα

Οι στρατιώτες κάνουν 20 υπηρεσίες και οι αξιωματικοί μόνο... τρεις

Καταγγελία για το 311 ΕΜΑ Στρατόπεδο Παπαναστασίου

                ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ





Μια ακόμη καταγγελία ήρθε στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων που περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση που βιώνουν οι φαντάροι στην παραμεθόριο και μαζί τους οι κατώτερες βαθμίδες των Μισθοφόρων στρατιωτών (ΜΟΝ-ΕΜΘ-ΕΠ.ΟΠ), αποκαλύπτοντας τον πραγματικό τους ρόλο: πρόκειται για τα πληβιακά στοιχεία των Ενόπλων Δυνάμεων, που στρατολογημένοι από την ανεργία, την ανέχεια και την εργασιακή περιπλάνηση, έλκονται από τη βεβαιότητα ενός σίγουρου μισθού για να αποτελέσουν ένα σκαλοπάτι πάνω από τους φαντάρους στην εκμετάλλευση από διοικητές και κράτος, ενώ ταυτόχρονα χωρίς αντίρρηση θα επανδρώσουν τις δολοφονικές και κατοχικές ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων, θα είναι αυτοί πρώτοι θα γίνουν αποδέκτες της διαταγής να δουν στο δρόμο για να συντρίψουν τις εργατικές εξεγέρσεις.


Στην επιστολή από την 311 ΕΜΑ Στρατόπεδο Παπαναστασίου αποκαλύπτονται τα Αδιέξοδα της Μισθοφορικής Ένταξης στις Ένοπλες Δυνάμεις, άρα και οι λόγοι Αποχώρησης, φανερώνεται τμήμα αυτής της χακί καθημερινότητας, όπου η εντατικοποίηση και το αναίτιο χώσιμο όλων, πλην του διοικητή και των αξιωματικών, είναι καθεστώς.

Οι μονάδες της παραμεθορίου έχουν συγκεκριμένο πρόβλημα επάνδρωσης εξαιτίας της πανσπερμίας των άχρηστων στρατοπέδων που διατήρησε η ΝΔ με τον Μεϊμαράκη και διατηρεί το ΠΑΣΟΚ με τον Ευ.Βενιζέλο, ώστε να ικανοποιήσει τα ντόπια οικονομικά συμφέροντα και να στηρίξει τα ρουσφέτια και τις πελατειακές σχέσεις των πολιτευτών και δημάρχων των δύο κομμάτων εξουσίας.

Συχνά όμως αυτή η κατάσταση που εξαλείφει τις άδειες, χώνει ασύστολα και οδηγεί στην υπερκόπωση επιβαρύνεται από τις αυθαιρεσίες των διοικητών και των αξιωματικών, που θέλοντας σαν παρουσιάσουν στο ΓΕΣ μια εικόνα Αξιόμαχου και Πολεμικής ετοιμότητας των μονάδων τους, αυξάνουν κατακόρυφα τις υπηρεσίες.

Οι καταγγελίες επισημαίνουν τα εξής: «Στην 311 ΕΜΑ Στρατόπεδο Παπαναστασίου που βρίσκεται στην Ορεστιάδα οι ΜΟΝ-ΕΜΘ οι Υπαξιωματικοί κάνουν 5-6 υπηρεσίες, οι ΕΠΟΠ δίνουν 10 υπηρεσίες με αρκετά παραδείγματα 5 συνεχόμενων, αριθμός υπερβολικός και προπάντων παράνομος. Οι δε στρατιώτες κάνουν 20 υπηρεσίες και οι Αξιωματικοί ΜΟΝΟ 3!!!

Ενώ υπάρχει λύση στο πρόβλημα και η Μεραρχία ΧVI Μ/Κ ΜΠ έχει εκδώσει σχετική διαταγή για τη τροποποίηση του σχεδίου ασφαλείας των Μονάδων, ο Διοικητής Αντισυνταγματάρχης (ΤΘ) Σιγουλάκης Δημήτριος αδιαφορεί παντελώς. Στις δε γειτονικές μονάδες, στις οποίες υπήρξε παρόμοιο πρόβλημα λόγω του μειωμένου προσωπικού, οι διοικητές τους έχουν δώσει αξιόλογες λύσεις που εξυπηρετούν όλα τα στελέχη και τους φαντάρους.

Δυστυχώς, το ηθικό όλου του στρατιωτικού προσωπικού στην 311 ΕΜΑ είναι πολύ χαμηλό και όλοι ελπίζουν ότι με τη δημοσιοποίηση του προβλήματος να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι οι οποίοι μένουν άπραγοι εδώ και μήνες».

Από την επιστολή συνειδητοποιούμε ότι τα προβλήματα είναι ευρύτερα και απαιτούν αγωνιστικές προσπάθειες.

Καλούμε τους φαντάρους και όσους θίγονται από την κατάσταση στη μονάδα να βγουν παραπονούμενοι και μάλιστα να ζητήσουν ακρόαση από τη Μεραρχία.

Τέλος, για μια ακόμη φορά όλοι καταλαβαίνουμε ότι η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑ στον Στρατό είναι ότι Χειρότερο, ενώ ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ είναι ανάγκη.

Μάλιστα, όσο κανείς κατεβαίνει τα κλιμάκια της ιεραρχίας, τόσο πιο έντονη γίνεται.


 
 
Πηγή:  http://diktiospartakos.blogspot.com/