Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Ναύτες καταγγέλουν ότι πληρώνουν από τη τσέπη τους τις μετακινήσεις τους στην Σαμοθράκη!

Μετά τα αεροπλάνα και τα τρένα, τώρα φαίνεται ότι πάνε και τα καράβια

Καλά, από τους φαντάρους και τους ναύτες βρήκαν να κόψουν;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



Μετά τα αεροπλάνα και τα τραίνα τώρα πάνε και τα καράβια. Σύμφωνα με καταγγελία στρατευσίμων από τη Σαμοθράκη η αδυναμία του ΓΕΝ να πληρώσει το κόστος της μεταφοράς τους από και προς το νησί,στην εταιρεία που εκτελεί με πλοίο της δρομολόγια,έχει μετακυλήσει το οικονομικό κόστος της μεταφοράς στη τσέπη τους.


"Με αυτό τον τρόπο, βιώνουμε κι εμείς τη φορομπηξία, την εκμετάλλευση και την κοροϊδία",αναφέρουν στη καταγγελία τους οι στρατεύσιμου. " Αφού μας περιόρισαν τις κάρτες επιβίβασης και την μετακίνηση με τον ΟΣΕ με το αιτιολογικό ότι πρέπει να «συμβάλουμε στη διάσωση της οικονομίας», τώρα μας κόβουν και τα πλοία! Συγκεκριμένα, στην γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη και στην εταιρία του κουμπάρου και πλοιοκτήτη της ΣΑΟΣ Ferries, Μανούση, δεν έχουν πληρωθεί από το ΓΕΝ τα εισιτήρια των ναυτών με αποτέλεσμα να μας βάζουν να πληρώνουμε τα ναύλα.

Οι κάρτες επιβίβασης για το πλοίο δόθηκαν κανονικά, αλλά ουσιαστικά είναι άχρηστες καθώς δεν γίνονται δεκτές. Μας είπαν ότι κάποια στιγμή που θα διευθετηθεί η κατάσταση θα έχουν ισχύ, όμως οι κάρτες επιβίβασης δεν είναι εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού!

Είναι υποχρέωση του κράτους να μας καλύπτει τα έξοδα μεταφοράς. Όμως πέρα από τις οικονομικές επιπτώσεις που έχει αυτή η κατάσταση στους ναύτες, δείχνει και ακόμα μια κατάσταση για τους κατοίκους των ακριτικών περιοχών, καθώς η εταιρία δεν διστάζει να αυξάνει τα εισιτήρια όποτε θέλει. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες δεν δίστασε να αυξήσει τα ναύλα κατά 50%".

 
 
Πηγή:  http://www.onalert.gr/