Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Καταγγελία ξένου δημοσιογράφου για την αστυνομία στο Σουφλί


Παίρνει διαστάσεις, καθώς έγινε σε διεθνείς δημοσιογραφικές οργανώσεις και θα πάρει τον δρόμο και για το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Την «οδύσσειά» του από τότε που μπήκε στην Ελλάδα μέχρι που κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στο δικαίωμά του να υποβάλει αίτημα πολιτικού ασύλου, περιέγραψε σε συνέντευξη Τύπου στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες ο ιρανός δημοσιογράφος Ε.Α., που έχει ήδη καταθέσει την εμπειρία του στη γαλλική οργάνωση «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» και στον «Ερυθρό Σταυρό».

Ο Ε.Α. περιέγραψε πώς μετά από ένα χρόνο φυλακής στο Ιράν για τα δημοσιεύματά του διέφυγε από τη χώρα με πλαστό διαβατήριο. Επειτα από περιπέτειες πέρασε τα χερσαία σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, ενώ στο επίμονο αίτημά του να υποβάλει αίτημα ασύλου, οι αστυνομικοί του τμήματος συνοριακής φύλαξης στο Σουφλί απάντησαν με πέταμα των ντοκουμέντων που έφερε μαζί του στα σκουπίδια.

Ο δημοσιογράφος κατάφερε να σώσει μερικά από αυτά. Την τέταρτη ημέρα από τη σύλληψή του επαναπροωθήθηκε στην Τουρκία. Οι Τούρκοι δεν τον δέχτηκαν. Ακολούθησε ένας μήνας τραγικών συμβάντων και εμποδίων από την ελληνική αστυνομία προκειμένου να μην υποβάλει αίτημα, ενώ στο διάστημα αυτό παρέμεινε σε έναν χώρο 60τ.μ., όπου είχαν στοιβαχθεί 150 άνδρες, γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι.

Η υπόθεσή του αναμένεται να παραπεμφθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου...


 
Πηγή:  http://www.flitzani.gr/