Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Επένδυση 19 εκατ. στην Αλεξανδρούπολη από την Grecotel

Τον ερχόμενο μήνα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η νέα ξενοδοχειακή μονάδα της εταιρείας «Αστήρ Αλεξανδρούπολης», οι εργασίες στην οποία ολοκληρώθηκαν 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Στο ποσό των 19 εκατ. ευρώ ανήλθε το ύψος της επένδυσης που πραγματοποίησε η Grecotel για την κατασκευή της ξενοδοχειακής μονάδας «Αστήρ Αλεξανδρούπολης», η οποία ολοκληρώθηκε μέσα στο Δεκέμβριο και αναμένεται να λειτουργήσει τον ερχόμενο μήνα.

Αυτό ανακοίνωσε η κ. Μ. Δασκαλαντωνάκη, εντεταλμένη σύμβουλος της Grecotel, επισημαίνοντας ότι το 2011 αναμένεται αύξηση διανυκτερεύσεων και άνοδος της λειτουργικής κερδοφορίας για τα ξενοδοχεία που διαχειρίζεται η εταιρεία.

Ειδικότερα, για το τρέχον έτος, η εταιρεία προβλέπει 1.443.000 διανυκτερεύσεις αυξημένες κατά 6% έναντι του 2010, προϋπολογίζοντας κύκλο εργασιών που αναμένεται να αγγίξει το ποσό των 120,5 εκατομμυρίων ευρώ και μεικτό λειτουργικό κέρδος ύψους 48 εκατομμυρίων ευρώ.

Ειδικότερα, η εταιρεία προβλέπει διψήφια αύξηση αφίξεων από τη βρετανική αγορά και τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ και οριακή προς το παρόν άνοδο από τη Γερμανία και τις λοιπές χώρες της κεντρικής Ευρώπης. Όσον αφορά στη διαφημιστική καμπάνια της Grecotel στο εξωτερικό, ο προϋπολογισμός της οποίας αναμένεται να είναι αυξημένος κατά 30% σε σχέση με πέρυσι, έχει ήδη ξεκινήσει από τις 17 Ιανουαρίου και θα κορυφωθεί στην έκθεση της Μόσχας το Μάρτιο.


Δραστηριότητες

Η εταιρεία manage-ment Grecotel A.E. που κατά 50% ανήκει στον τουριστικό οργανισμό TUI A.G., ιδρύθηκε το 1981, ως εταιρεία διαχείρισης παραθεριστικών ξενοδοχείων. Σήμερα η εταιρεία διαχειρίζεται 22 ξενοδοχεία σε Κρήτη, Κέρκυρα, Μύκονο, Αττική, Κω, Ρόδο, Πελοπόννησο και Χαλκιδική. Οι υπό διαχείριση μονάδες ιδιοκτησίας είτε του κ. Ν. Δασκαλαντωνάκη είτε από κοινού με την TUI έχουν συνολική αποτίμηση ύψους 869 εκατ. ευρώ και αποτελούν τη μεγαλύτερη ξενοδοχειακή επένδυση στη χώρα.


Πηγή:  http://www.imesisia.gr/