Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Συγχαρητήρια Σαμαρά στον Κοντό και... σφοδρή αντίδραση Πεταλωτή

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτηρίζει «μνημείο πολιτικής υποκρισίας» τα συγχαρητήρια του προέδρου της ΝΔ στον βουλευτή Ξάνθης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, ο πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε χθες με τον βουλευτή Ξάνθης Αλέξανδρο Κοντό και τον συνεχάρη για την πρωτοβουλία του να ζητήσει σύσταση Ειδικής Επιτροπής προκειμένου να διερευνήσει την εις βάρος του κατηγορία για την υπόθεση Βατοπεδίου.

Άμεση ήταν η απάντηση του ΠΑΣΟΚ, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή να χαρακτηρίζει ως «Μνημείο πολιτικής υποκρισίας» την ενέργεια του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά να επικοινωνήσει για να συγχαρεί τον πρώην υπουργό της ΝΔ Αλέξανδρο Κοντό για την ενέργειά του.

«Αφού η Ν.Δ. ως κυβέρνηση δημιούργησε και εξέθρεψε το τεράστιο σκάνδαλο Βατοπεδίου, αφού αποχωρούσε, με πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά χρονικά τρόπο, από κάθε συζήτηση της Βουλής για το σκάνδαλο αυτό, όντας μάλιστα κυβέρνηση, αφού για να παραγράψει τις ποινικές ευθύνες των υπουργών της έκλεισε εσπευσμένα τη Βουλή τον Μάη του 2009 και ενώ ακόμη και τώρα αντέδρασε στη σύσταση Ειδικής Προκαταρκτικής Επιτροπής, φτάνοντας στο σημείο να αρνείται την ύπαρξη σκανδάλου, όταν μόλις πριν από δυο μέρες πανηγύριζε για τη δικαστική διάγνωση της παραγραφής, σήμερα προσπαθεί να φανεί δήθεν γενναιόψυχη και στη διάθεση της δικαιοσύνης», δήλωσε ο κ. Πεταλωτής.

Καταλήγοντας δε τόνισε ότι «το κόμμα του κ. Σαμαρά κρυπτόμενο πίσω από ευεργετικές διατάξεις παραγραφής και με τέτοια υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών, όπως με τη σημερινή κίνηση, αποδεικνύει το αμετανόητό του και την νόθα αντίληψη για τη διαφάνεια και τη δικαιοσύνη».

.