Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Ο Δήμος της Θράκης που αντί για έλλειμμα παρέδωσε πλεόνασμα

Ενώ όλοι σχεδόν χρωστούν, ένας καπποδιστριακός δήμος που καταργήθηκε πλέον, παρέδωσε στον καλλικρατικό στον οποίο ανήκει 250.000 ευρώ

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ
ΜΑΘΕΤΕ ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ



Προσήλωση στο καθήκον, χρηστή διαχείριση, σεβασμός στους πολίτες, αλλά και ένα νοικοκυρεμένο παρελθόν είναι ορισμένα από «τα μυστικά» που οδήγησαν το δήμο Φερών στο πλεόνασμα καθιστώντας τον παράδειγμα προς μίμηση. Ο δήμαρχος που παρέδωσε γεμάτα ταμεία και πλεόνασμα ύψους 250.000 ευρώ στο νέο «Καλλικρατικό» δήμο της Αλεξανδρούπολης ήταν ο Γιώργος Ούστογλου. Στην πρόσφατη συνάντησή του με τους δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε για το πλεόνασμα δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο των αντρών που διετέλεσαν δήμαρχοι του ιστορικού δήμου.

Ο κ. Ούστογλου, που φιλοξενήθηκε στο κτίριο της Πλατείας Ελευθερίας επί οκτώ συναπτά έτη φεύγει από αυτό με το «κεφάλι ψηλά», όπως λένε οι κάτοικοι των Φερών, καθώς αφήνει πίσω του ένα από τα πιο τακτοποιημένα δημοτικά ταμεία ανά την Ελλάδα.

Ο κ. Λαμπάκης, ο νέος Δήμαρχος του καλλικρατικού Δήμου Αλεξανδρούπολης, θα βρει σε αυτό ένα περίσσευμα 250.000 € και καθόλου χρέη.

Όπως όμως ξεκαθάρισε ο κ. Ούστογλου, η επιτυχία δεν ανήκει μόνο στον ίδιο αλλά και σε όλους τους προκατόχους του, που στη διάρκεια της θητείας τους διαχειρίστηκαν χρηστά τα οικονομικά του Δήμου. Ο κύκλος των “πετυχημένων Δημάρχων” άνοιξε από τον Παναγιώτη Τσέκη (που ήταν ο πρώτος Δήμαρχος της πόλης μετά την εθελούσια συνένωση πριν το 1990) και κλείνει σε αυτόν καθώς ο Δήμος Φερών με την πρότερη του μορφή είναι πια παρελθόν λόγω του Καλλικράτη.

Δύο έργα που ο κ. Ούστογλου βάζει πρώτα στη λίστα των “έργων μεγάλης σημασίας” για την πόλη των Φερών είναι ο Βιολογικός καθρισμός και το Αποχετευτικό της σύστημα καθώς σε αυτά έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος της προεργασίας (δημοπρασίες κλπ) και η ολοκλήρωσή τους, που θα γίνει με τη νέα Δημοτική Αρχή θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των δημοτών.

Στο top 3 των σημαντικών έργων περιλαμβάνεται φυσικά και η ολοκλήρωση των παράλληλων δρόμων στην είσοδο της πόλης, δηλαδή στο Νέο Συνοικισμό.

Όπως είναι γνωστό κ. Ούστογλου μπορεί εξακολουθήσει να υπηρετεί την αυτοδιοίκηση από τη θέση του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Έβρου στον Πρωτογενή Τομέα, ενώ κλείνοντας την ομιλία του ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Άρη Γιαννακίδη που του εμπιστεύτηκε αυτή τη θέση.


Πηγή:  http://www.telegramm.gr/