Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Άρθρο - αγιογραφία για τον Αλέκο Κοντό στον Σκάι

"Μια φωτεινή εξαίρεση" χαρακτηρίζει τον βουλευτή Ξάνθης η Έλλη Τριανταφύλλου, επειδή ζητά σύσταση ειδικής επιτροπής για αποδειχθεί η αθωότητά του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΆΡΘΡΟ


Η απόφαση του πρώην υπουργού Γεωργίας Αλέξανδρου Κοντού να ζητήσει, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, τη σύσταση ειδικής επιτροπής για τον έλεγχο της κατηγορίας σε βάρος του για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου αποτελεί φωτεινή εξαίρεση στο γκρίζο τοπίο που αφήνουν πίσω τους η παραπάνω υπόθεση, αλλά και αυτή της Siemens.

Ο κ. Κοντός, ο οποίος ήταν μεταξύ των γαλάζιων κυβερνητικών στελεχών που μπήκαν στο κάδρο της υπόθεσης, ζητά τη συγκρότηση της επιτροπής με τη συμμετοχή ανώτατων δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι να επιλεγούν δια κληρώσεως από τη βουλή των Ελλήνων. Ζητεί, δηλαδή, όχι απλώς να μην κλείσει οριστικά η υπόθεση, αλλά να διερευνηθεί εκ νέου και σε βάθος, προκειμένου να αποδειχθεί η «αυταπόδεικτη αθωότητά του», ενώ προτίθεται να απαιτήσει και έλεγχο των περιουσιακών του στοιχείων από τότε που μπήκε στην πολιτική μέχρι σήμερα.

Το πόσο αυταπόδεικτη είναι η αθωότητά του, πρέπει να αποδειχθεί. Σε αυτό άλλωστε στοχεύει και το αίτημα της περαιτέρω διερεύνησης. Ομως, δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει ότι είναι ο μόνος από όλους όσοι διαχρονικά κατηγορήθηκαν για υποθέσεις σκανδάλων που διερευνήθηκαν από τη βουλή και μπήκαν στο αρχείο, που αντέδρασε και μάλιστα με τρόπο που αν μη τί άλλο, αφαιρεί το επιχείρημα που αναδύεται μετά από κάθε τέτοια υπόθεση ότι όλοι είναι ίδιοι. Ενα επιχείρημα που σκοπίμως και ύπουλα διαβρώνει τον δημόσιο βίο περισσότερο ίσως και από τα ίδια τα σκάνδαλα!


Πηγή:  http://www.skai.gr/