Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση Χατζηοσμάν με την Λούκα Κατσέλη στην Αθήνα

Επαφές με υπουργούς είχε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ροδόπης

ΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ;


Tην Τρίτη 18 Ιανουαρίου ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, επισκέφτηκε στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης την Υπουργό, Λούκα Κατσέλη, και τον Αναπληρωτή Υπουργό, Γιώργο Κουτρουμάνη.

Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν η αυξημένη ζήτηση που έχει διαπιστωθεί το τελευταίο διάστημα στον Ν. Ροδόπης για τα Προγράμματα Νέων Ελευθέρων Επαγγελματιών του ΟΑΕΔ. Ο βουλευτής παρέδωσε επιστολή με την οποία ζητάει την διεύρυνση των προγραμμάτων λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

Στο κείμενο της επιστολής του ο βουλευτής επισήμανε τον υψηλό δείκτη ανεργίας και το χαμηλό βιοτικό επίπεδο που μαστίζουν την Ροδόπη και ζήτησε την ενίσχυση των άνεργων συμπολιτών μας μέσω της προκήρυξης περισσοτέρων Προγραμμάτων Νέων Ελευθέρων Επαγγελματιών σε ετήσια βάση τα οποία θα προσφέρουν αναπτυξιακές προοπτικές στην τοπική αγορά.

Σήμερα ο βουλευτής επισκέφτηκε τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Κουτσούκο, με σκοπό να συζητήσουν από κοινού τα προβλήματα των καπνοπαραγωγών, των βαμβακοπαραγωγών και των άλλων παραγωγών της περιοχής.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής μετέφερε την αγωνία των καπνοπαραγωγών για επιστροφή του 50% των άμεσων ενισχύσεων και ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών. Ο Υφυπουργός ενημέρωσε ότι το Υπουργείο ήδη επεξεργάζεται τους τρόπους επιστροφής των χρημάτων. Για το λόγο αυτό και για τα υπόλοιπα αγροτικά θέματα τοπικού ενδιαφέροντος η ηγεσία του Υπουργείου θα επισκεφτεί το προσεχές διάστημα την περιοχή μας προκειμένου να προβεί σε ανακοινώσεις και να ακούσει τους προβληματισμούς των παραγωγών.

.