Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Θέματα προ ημερησίας φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Πούλιος

ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΕ ΛΙΓΗ ΩΡΑ
ΚΑΙ ΜΑΖΕΨΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ
ΓΙΑ ΝΑ TA ΘΕΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ



Το θέμα του κολυμβητηρίου που απασχολεί πάνω από 500 καθημερινούς χρήστες, θα φέρει προ ημερησίας διάταξης στη συνεδρίαση της Τετάρτης ο Συνδυασμός «Πολιτες για την Αλλαγή».

Την ώρα που οι διαδηλωτές θα φτάσουν έξω από το Δημαρχείο της Ξάνθης θα τεθεί το ζήτημα από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, για τρίτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο. Παράλληλα η παράταξη του Χρήστου Πούλιου ζητά απογραφή όλων των στοιχείων που αφορούν στους οργανισμούς και τα νομικά πρόσωπα του Δήμου, όπως ακριβώς προβλέπεται και για το Δήμο.

Τέλος εκθέτει τον προβληματισμός για το γεγονός ότι στο έργο του κόμβου Ηλιουπόλεως δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες του τελικού τάπητα, ζητώντας να μάθει εάν έχει παραληφθεί.

Τα θέματα υπογράφουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της μείζονος δημοτικής αντιπολίτευσης και έχουν κοινοποιηθεί στο Δήμαρχο Ξάνθης.

Αναλυτικά το περιεχόμενο:


1. Το Κολυμβητήριο, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα παραμείνει κλειστό τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, άνοιξε μόλις στις αρχές Οκτωβρίου και ξαναέκλεισε στις Γιορτές. Έκτοτε δεν έχει επαναλειτουργήσει. Ουδείς γνωρίζει το πότε και αν θα επαναλειτουργήσει. Αυτό έχει δημιουργήσει μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση για αρκετές εκατοντάδες συμπολίτες μας. Κατά την άποψή μας την οποία θα αναπτύξουμε με επιχειρήματα κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα πρέπει άμεσα να επαναλειτουργήσει το Κολυμβητήριο και να τεθούν νέοι κανόνες στη λειτουργία του και στις δραστηριότητές του. Εδώ θα πρέπει να τονισθεί ότι ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου έχει να κάνει Διοικητικό Συμβούλιο και να παρθούν αποφάσεις, εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Η αδιαφορία πια είναι έκδηλη και τις συνέπειές της τις εισπράττουν όλοι οι συμπολίτες μας.

2. Όπως είναι γνωστό, προβλέπεται πλήρης απογραφή για το Δήμο της Ξάνθης. Ζητούμε να γίνει παρόμοια απογραφή σε όλους τους Οργανισμούς και στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου. Προς τούτο, ζητούμε να συγκροτηθούν ανάλογες επιτροπές απογραφής ανά Οργανισμό και Νομικό Πρόσωπο.

3. Στο έργο “Διαμόρφωση κόμβου Ηλιουπόλεως και Εθελοντή Αιμοδότη”, αφέθηκαν σχάρες να εξέχουν με αποτέλεσμα ήδη να έχουν παρατηρηθεί προβλήματα σε αυτοκίνητα και μηχανές. Παραλήφθηκε αυτό το έργο; Και αν όχι ακόμη, γιατί παραδόθηκε προς χρήση; Σας υπενθυμίζουμε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 29.11.2010 δόθηκε και τρίτη παράταση στο έργο και η τελική προθεσμία εκτέλεσής του ήταν στις 19.12.2010.

.