Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Ομόφωνη αθώωση Κοντού για το Βατοπέδι λόγω παραγραφής

Μετά την εισήγηση του εισαγγελέα, βάζει τέλος στην υπόθεση και το Δικαστικό Συμβούλιο με ψήφους 5-0 αθωώνοντας τους πρώην υπουργούς της ΝΔ λόγω παραγραφής
     ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ


Στο απόλυτο κενό έπεσε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο των πρώην υπουργών της Ν.Δ. αναφορικά με την υπόθεση του Βατοπεδίου, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο βουλευτής Ξάνθης και πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός.

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στα αθηναϊκά δημοσιογραφικά γραφεία, με ψήφους 5-0 το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου αποφάσισε ότι τα αδικήματα για τα οποία έχουν παραπεμφθεί οι κ.κ. Πέτρος Δούκας, Αλ. Κοντός και Ευάγγελος Μπασιάκος, για την υπόθεση του Βατοπαιδίου είναι παραγεγραμμένα.

Κατά συνέπεια, η υπόθεση δεν πρέπει να παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο και παύουν οριστικά οι διώξεις κατά των πολιτικών προσώπων.

Υπενθυμίζεται ότι στη μυστική ψηφοφορία που είχε γίνει το Νοέμβριο στη Βουλή στο Δικαστικό Συμβούλιο είχαν παραπεμφθεί οι κ.κ. Ευάγγελος Μπασιάκος, Αλέξανδρος Κοντός και Πέτρος Δούκας.

Η κατηγορία αφορούσε αυτουργία και συναυτουργία σε απιστία σε βάρος του Δημοσίου για τους κ.κ. Μπασιάκο και Δούκα, μόνο συναυτουργία στην περίπτωση του κ. Κοντού.

Μετά τις συνταρακτικές αυτές εξελίξεις οι τρεις πρώην υπουργοί αναμένεται να περάσουν  στην αντεπίθεση, καταθέτοντας αγωγές εναντίον βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στην Εξεταστική και τους παρέπεμψαν σε δίκη.

Επίσης, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με ψήφους 3-2 αποφασίσθηκε ότι η δικογραφία για τους συμμετόχους, τα μη πολιτικά προσωπα δηλαδή, πρέπει να επιστραφεί σε Ειδικό Εφέτη - Ανακριτή.

.