Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Σύλληψη μιας ακόμα νεαρής για τα αεροταξί από την Χρυσούπολη

Την άκρη του νήματος στην υπόθεση διακίνησης παράνομων μεταναστών μέσω ιδιωτικών πτήσεων τσάρτερ φέρεται να βρήκε η ΕΛ.ΑΣ.

ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ
ΩΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΤΟΥ
ΟΛΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ;

Την άκρη του νήματος στην υπόθεση διακίνησης παράνομων μεταναστών μέσω ιδιωτικών αεροσκαφών φέρεται να βρήκε η ΕΛ.ΑΣ. Το μεσημέρι της Δευτέρας συνελήφθη στην Αθήνα μία ακόμα νεαρή Μαροκινή (η τρίτη κατά σειρά) ηλικίας 20 ετών, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Καβάλας.

Ως εγκέφαλος του κυκλώματος καταζητείται άνδρας με το όνομα Alex, επίσης Μαροκινός, ο οποίος φέρεται να κατέχει τρεις διαφορετικές ταυτότητες και να χρησιμοποιεί ιδιωτικό ελικόπτερο για τις μετακινήσεις του. Ο συγκεκριμένος κινείται μεταξύ Ελλάδας, Ιταλίας και Γαλλίας, όπου εκτείνεται η δράση του κυκλώματος.

Το ταξιδιωτικό πρακτορείο «Jet tours» που αναγράφεται στα μισθωτήρια συμβόλαια των αεροσκαφών δεν υφίσταται. Ακριβέστερα, σύμφωνα με όσα διαβιβάστηκαν στις ελληνικές αρχές μέσω της Interpol, εξαγοράστηκε από την εταιρεία «Thomas Cook» προ διετίας και έκτοτε σταμάτησε η εμπορική χρήση της επωνυμίας «Jet Tours».

Η 20χρονη συνελήφθη τη στιγμή που μετέβη σε κεντρικό αστυνομικό τμήμα της Αθήνας προκειμένου να καταγγείλει (!) τον... «εγκέφαλο» του κυκλώματος, ο οποίος, όπως ισχυρίζεται η ίδια, δεν της έδωσε τα χρήματα που της είχε υποσχεθεί για τη συμμετοχή της στη μεταφορά των Αφγανών από την Ελλάδα στην Ιταλία.

Στο παρασκήνιο, την 20χρονη, που ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε πως συμμετείχε σε διακίνηση παράνομων μεταναστών, φέρεται να παρέσυρε στο αστυνομικό τμήμα η αδελφή της, Sofia S. που συνελήφθη στην Καβάλα και προφυλακίστηκε για την ίδια υπόθεση. Σκοπός ήταν η σύλληψη της 20χρονης ώστε να τύχει ευνοϊκότερης μεταχείρισης η ήδη προφυλακισμένη Sofia S. Η τελευταία, όπως και μια ακόμα 19χρονη Μαροκινή, συνελήφθησαν σε Καβάλα και Ιωάννινα αντίστοιχα, καθώς ως «συνοδοί» επρόκειτο να μετάσχουν στη μεταφορά των Αφγανών από την Ελλάδα στην Ιταλία.

Και οι δύο κατηγορούμενες (διαμένουν στην Ιταλία) υπέδειξαν την 20χρονη ομοεθνή τους (που συνελήφθη τη Δευτέρα) ως το πρόσωπο που τις στρατολόγησε στο κύκλωμα των δουλεμπόρων. Η τελευταία, σύμφωνα με την ΕΛ. ΑΣ., ένα εικοσιτετράωρο πριν από τον εντοπισμό του αεροσκάφους στην Καβάλα είχε μετάσχει σε μεταφορά Αφγανών από τη Μύκονο στην Ιταλία και επέστρεψε προ ημερών στην Ελλάδα για να μετάσχει σε νέα μεταφορά!

 
Πηγή:  http://www.kathimerini.gr/