Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Επαναλειτουργεί η αεροπορική σύνδεση Θεσ/νίκης - Κων/πολης

Από την Tuskish Airlines έπειτα από δέκα χρόνια διακοπής

Ποιες μέρες και πότε θα είναι τα δρομολόγια;
Τι αναφέρει η αεροπορική εταιρεία;



Επειτα από δέκα χρόνια, η τουρκική αεροπορική εταιρία Turkish Airlines (THY) ξανασυνδέει με απευθείας πτήσεις τη Θεσσαλονίκη με την Κωνσταντινούπολη. Τα δρομολόγια, σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση της εταιρίας, θα ξεκινήσουν εντός του 2011, χωρίς να διευκρινίζεται πότε ακριβώς (πιθανότατα την άνοιξη), με απευθείας πτήσεις από τη Θεσσαλονίκη προς την Κωνσταντινούπολη τέσσερις φορές την εβδομάδα και αντίστροφα.

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρονται περισσότερες λεπτομέρειες για τα δρομολόγια, που θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες, ούτε για τους ναύλους των πτήσεων. Υπενθυμίζεται ότι τα εισιτήρια της ίδιας εταιρίας για την πτήση Αθήνα - Κωνσταντινούπολη, που πραγματοποιείται καθημερινά, ξεκινούν από τα 250 ευρώ με επιστροφή.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση της εταιρίας, «η Turkish Airlines "ξανανοίγει" τα φτερά της για τη Θεσσαλονίκη, ύστερα από δέκα χρόνια που η γραμμή αυτή παρέμεινε ανενεργή. Το 1999 η THY είχε πραγματοποιήσει τις πρώτες πτήσεις προς τη Θεσσαλονίκη, οι οποίες όμως διεκόπησαν το 2001, έπειτα από την 11η Σεπτεμβρίου και τις σαρωτικές αλλαγές που επέφερε στην παγκόσμια αεροπορία».


Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες

Την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη εκφράζουν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες, καθώς κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες άτομα από τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας ταξιδεύουν προς την Κωνσταντινούπολη οδικώς, ενώ υπάρχουν δυνατότητες για την προσέλκυση χιλιάδων Τούρκων τουριστών, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα για εκδρομές σε άλλες περιοχές της Τουρκίας (Τραπεζούντα, Σμύρνη, Καππαδοκία, Αττάλεια), καθώς υπάρχουν αεροπορικές συνδέσεις μέσω της Κωνσταντινούπολης.

«Μέχρι προ δεκαετίας υπήρχε απευθείας πτήση από τη Θεσσαλονίκη προς την Κωνσταντινούπολη με σημαντική πληρότητα, πρώτα από την Ολυμπιακή και έπειτα από την Turkish. Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η σύνδεση αυτή, εκτός από τις απευθείας εκδρομές στην Κωνσταντινούπολη, και για τη δυνατότητα που δίνεται στους 800.000 Τούρκους κατόχους του πράσινου διαβατηρίου (στελέχη, διπλωμάτες κ.ά.) που μπορούν να ταξιδεύουν στην Ελλάδα χωρίς βίζα. Επιπλέον, επειδή η τουρκική εταιρία έχει πτήσεις σε πολλές περιοχές του κόσμου, στις ΗΠΑ, την Κίνα, τη Μέση Ανατολή, την Απω Ανατολή κ.λπ., ως ενδιάμεσος σταθμός για άλλους προορισμούς», σημείωσε ο Δημήτρης Μαντούσης, πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας - Θράκης.

Η Turkish Airlines, που ιδρύθηκε το 1933, πετάει σε 171 προορισμούς σε όλο τον κόσμο (41 εντός Τουρκίας και 130 διεθνείς). Εκτός από τη Θεσσαλονίκη, στους νέους προορισμούς της τουρκικής εταιρίας περιλαμβάνονται οι Μάλαγα και Βαλένθια (Ισπανία), Τουλούζ (Γαλλία), Μανίλα (Φιλιππίνες), Τορίνο και Γένοβα (Ιταλία). Στις 30 Ιανουαρίου ξεκινά τρεις πτήσεις την εβδομάδα για το Γκουάντζου (Κίνα), από τις 3 Μαρτίου τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα για Λος Αντζελες (ΗΠΑ) και από τις 14 Μαρτίου τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα προς το Σιράζ (Ιράν).


Πηγή:  http://www.aggelioforos.gr/