Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Ο Σαμαράς καρατομεί όλη την παλιά “καραμανλική” φρουρά!

Τι έγινε με το "κούρεμα" Στυλιανίδη και Κοντού;

Ποιους αφήνει εκτός ψηφοδελτίων;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ


Οριστικά εκτός πλάνων του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και συνεπώς χωρίς πολιτικό μέλλον στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έμειναν οι: Δ. Σιούφας, Π. Παυλόπουλος και Ε. Αντώναρος.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, φαίνεται να έχει λάβει οριστικές αποφάσεις για το πολιτικό μέλλον των “τριών σωματοφυλάκων” του Κώστα Καραμανλή. Πληροφορίες που έγιναν γνωστές αναφέρουν οτι παρά το γεγονός της αξιοποίησης μεγάλου αριθμού “Καραμανλικών” στον πρόσφατο εσωκομματικό “ανασχηματισμό” τον οποίο επιχείρησε ο κ. Σαμαράς, δεν αξιοποιήθηκαν ούτε στο κατ' ελάχιστο οι τρεις στενότεροι- σήμερα- συνεργάτες του πρώην αρχηγού της δεξιάς για πολύ συγκεκριμένους λόγους.

Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν οτι η απόφαση αυτή του κ. Σαμαρά σχετίζεται με τον γενικότερο στρατηγικό σχεδιασμό ο οποίος έχει σα στόχο να αποστασιοποιηθεί πλήρως ο ίδιος ο πρόεδρος, και κατ΄ επέκταση το κόμμα του, απο ότι μπορεί να θυμίζει έντονα την περίοδο διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή. Γιατί ο Δημήτρης Σιούφας φαίνεται να έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με το ΣΔΟΕ, αν και ο μέχρι στιγμής έλεγχος δεν έχει δείξει κάτι επιλήψιμο, ενώ ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει συνδέσει το όνομά του με τον Δεκέμβρη των καταστροφών στην Αθήνα και την αναρχία που επικράτησε εκείνη την περίοδο.

Σε ότι αφορά τον Ευάγγελο Αντώναρο δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο το οποίο θα μπορούσε κάποιος να του καταμαρτυρήσει πλην του γεγονότος οτι παραμένει ακόμα πιστός στον κ. Καραμανλή. Μάλιστα όπως αναφέρουν συνομιλητές του κ. Σαμαρά “σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν εκλογές με λίστα-κάτι το οποίο φαίνεται να πιστεύει ο πρόεδρος της ΝΔ- κανένας απο τους τρεις δεν πρόκειται να συμπεριληφθεί σε αυτές με περισσότερο σίγουρους να μείνουν εκτός τους κ.κ Σίουφα και Αντώναρου οι οποίοι είναι σήμερα βουλευτές Επικρατείας. Μικρές επιφυλάξεις υπάρχουν για τον κ. Παυλόπουλο”.

Δυσαρέσκεια φαίνεται να υπάρχει στα ανώτερα κομματικά κλιμάκια και για τον κ. Στυλιανίδη. Αρχικώς είχε διαρρεύσει οτι ο ο Θρακιώτης πολιτικός επρόκειτο να αναλάβει τον Πολιτικό Σχεδιασμό ή την εκπροσώπηση του κόμματος. Όμως οι παρασκηνιακές του κινήσεις για σύσταση ομάδας έφτασαν στα αυτιά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με αποτέλεσμα να μην αξιοποιηθεί περαιτέρω ο κ. Στυλιανίδης σε μια απο τις δυο νευραλγικές θέσεις. Παράλληλα ο κ. Σαμαράς έδειξε “κίτρινη” κάρτα και στους δυο φίλους του κ. Στυλιανίδη, Ζώη και Σταϊκούρα.

Εκτός πλάνων με αδιευκρίνιστο μέλλον βρίσκονται και οι κ.κ Λευτέρης Ζαγωρίτης και Πάνος Καμένος. Όπως διευκρινίζεται απο κορυφαίο κομματικό στέλεχος πρόκειται για δυο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις και η αντιμετώπιση τους θα έχει διαφορετικά ποιοτικά πολιτικά χαρακτηριστικά.

Οριστικά εκτός είναι και ο Αλέκος Κοντός στην παρούσα τουλάχιστον φάση όπως άλλωστε και η κ. Φεβρωνία Πατριανάκου για την οποία φημολογείται οτι είναι στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ.

Καμία τύχη δεν φαίνεται να έχουν οι Γιώργος Βουλγαράκης και Γιώργος Αλογοσκούφης. Ο πρώτος έχει πραγματοποιήσει επαφές με τον κ. Καρατζαφέρη και έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενταχθεί στα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ σε περίπτωση που δεν θα τον συμπεριλάβει ο κ. Σαμαράς πράγμα το οποίο θεωρείται σχεδόν βέβαιο. Σχετικά με τον κ. Αλογοσκούφη δεν φαίνεται να το συζητάει ο κ. Σαμαράς και η ενδεχόμενη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια θα αποτελούσε έκπληξη μεγατόνων.


Πηγή:  http://www.newpost.gr/