Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Ακόμη δεν ήλθε κι έφυγε με άδεια ο νέος έφορος αρχαιοτήτων Θράκης

Παρουσιάστηκε την Παρασκευή στην Κομοτηνή κι έφυγε αμέσως με άδεια 10 ημερών

Ο Χρήστος Σκιλάρντι από την Αθήνα αντικατέστησε τον Δημήτρη Μάτσα, έρχεται για πρώτη φορά στην περιοχή μας κι έχει να μάθει πολλά
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Αιφνίδια αλλαγή εφόρου αρχαιοτήτων στην Ι.Θ’ εφορία προϊστορικών και κλασσικών αρχαιοτήτων πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες τελείως αθόρυβα σε εφαρμογή πρόσφατου Νόμου που αξιολόγησε τους διευθυντές με βάση κι άλλα κριτήρια, παλαιότητας, προϋπηρεσίας κλπ με αποτέλεσμα να επέλθει αλλαγή στην εφορία της Κομοτηνής όπου αιφνιδίως μαθαίνουμε ότι έγινε αναπληρωτής ο μέχρι χθες έφορος, ο Δημήτρης Μάτσας.

Έφορος αρχαιοτήτων της Ι.Θ’ εφορίας ανέλαβε ο εξ Αθηνών ιταλικής καταγωγής κλασικός αρχαιολόγος Χρήστος Σκιλάρντι. Το χαρακτηριστικό είναι ότι ο νέο έφορος που θα πρέπει να ενημερωθεί ουσιαστικά για το αρχαιολογικό προφίλ του χώρου ζωτικής ευθύνης του με το παρουσιάστηκε στην πόλη μας αναχώρησε με 10ήμερη άδεια και μετά θα επιστρέψει για να ενημερωθεί.

Δεν γνωρίζουμε αν τελικά ήθελε αυτή την προαγωγή τώρα ένα βήμα ουσιαστικά πριν την συνταξιοδότηση και την μετακίνησή του από την Αθήνα στην Κομοτηνή, πάντως στην Θράκη βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες για πρώτη φορά κι όλα του είναι ξένα κι άγνωστα. Ο ίδιος έχει δουλέψει στην Πάρο, έχει ασχοληθεί με μετοικήσεις πληθυσμών κι έχει ένα ενδιαφέρον βιογραφικό στην επιστημονική του καριέρα.

Θα πρέπει όμως να καλύψει με γρήγορους ρυθμούς την γνώση για όσα θέματα μένουν σε εκκρεμότητα και αναζητούν ειδικούς χειρισμούς για να υλοποιηθούν στόχοι δεκαετιών σχετικά με τη ανάδειξη της ιστορικότητας της περιοχής μας. Τον καλωσορίζουμε με την ευχή να μην είναι ένας χαμένος χρόνος θητείας, αλλά να δουλέψει με γνώμονα το τοπικό συμφέρον.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/