Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Μεγάλο σκάνδαλο με θύματα αγρότες της Ροδόπης

Πάνω από 500 τόνους σιτηρά πήρε μεγαλέμπορος κι εξαφανίσθηκε

Αφού ξεγέλασε επί ένα εξάμηνο τους παραγωγούς έκλεισε το κινητό κι εξαφανίστηκε

Σκέφτονται να προσφύγουν δικαστικά αλλά δεν έχουν παραστατικά
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

«Σήμερα αύριο θα σας πληρώσω», τους άφηνε να περιμένουν, τους τρέναρε λέγοντας ότι «μόλις θα φορτώσω τα καράβια και σπρώξω το προϊόν και θα σας πληρώσω» και από τον Ιούνιο έφτασαν στο Γενάρη και το νέο χρόνο για να καταλάβουν οι αγρότες από το Ν. Σιδηροχώριο, τη Νέα Ανδριανή, την Ξυλαγανή ότι έχασαν τα λεφτά τους…

Το κινητό τηλέφωνο του μεγαλέμπορου που πάντα απαντούσε και μάλιστα ήταν λαλίστατος και καθησυχαστικός έκλεισε οριστικά κι έτσι έχασαν κάθε ίχνος επαφής.. Τι συνέβη δεν το γνωρίζουν οι περισσότεροι αγρότες εν τη αφελεία τους παρέδοσαν τα σιτηρά χωρίς να έχουν στα χέρια τους και κάποιο επίσημο παραστατικό. Έχουν μόνο τα ζυγολόγια.

«Θα ρθεί το αφεντικό θα σας τα κόψει» τους έλεγαν και οι αγρότες επαναπαυόταν ενώ τώρα που θα κινηθούν δικαστικά αφού έχουν να παίρνουν περίπου 55.000 ευρώ πρέπει να αποδείξουν ότι παρέδωσαν στον συγκεκριμένο άνθρωπο τους 500 τόνους. Όπως θα μας πουν όλα έγιναν στο πλαίσιο της καλής πίστης και συνεργασίας.

Ο συγκεκριμένος έμπορος από την περιοχή της Θεσσαλονίκης απέσπασε την εμπιστοσύνη των αγροτών αφού πήρε αρχικά 350 τόνους σταριού τους πλήρωσε, προχώρησε στην επόμενη συγκέντρωση της ποσότητας των 500 τόνων που τους άφησε σε εκκρεμότητα χωρίς να δώσει ούτε ένα ευρώ.

Γέμιζε φορτηγά και έπαιρνε το εμπόρευμα υποσχόταν σύντομα την πληρωμή πέρασαν έξι μήνες και όταν απηύδησαν οι αγρότες σκέφτηκαν να στραφούν δικαστικά. Όπως πληροφορήθηκαν οικονομικές εκκρεμότητες έχει ο συγκεκριμένος και στο Άβατο Ξάνθης όπου πήρε καλαμπόκια αφήνοντας κι εκεί απλήρωτους τους αγρότες. Κάποιοι τόχουν χούϊ…

Σήμερα είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι μετέωροι και βλέπουν να χάνουν τον ιδρώτα και τον κόπο του επειδή βρέθηκε ένας επιτήδειος.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/