Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

O Άκης Γεροντόπουλος σχολιάζει τον "γαλάζιο ανασχηματισμό"


Τι ανέφερε ο Εβρίτης αναπληρωτής εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας
για τις αποφάσεις του Αντώνη Σαμαρά;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ
ΑΠΟ  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ   ΤΟΥ



Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Ακης Γεροντόπουλος, μίλησε στις 11/1 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84», στους Βασίλη Πάικο και Μανώλη Κοττάκη.



Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για το νέο σχήμα που παρουσίασε ο Αν. Σαμαράς:

«Μετά από ένα χρόνο και κάτι στην αντιπολίτευση, εκείνο το οποίο ο πρόεδρος έκρινε και αποφάσισε είναι ότι η καλύτερη αξιοποίηση του μεγαλύτερου μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα βοηθούσε, ώστε και τα προβλήματα να αναδεικνύονται καλύτερα στη Βουλή και συγχρόνως όλοι να έχουν ένα δικό τους τομέα, στον οποίο να μπορούν να αποδώσουν και να δείξουν και πόσο μπορούν να τον προχωρήσουν... Πιστεύω, λοιπόν, ότι θα μπορέσουν να λειτουργήσουν, γιατί βλέπω ότι υπάρχει όρεξη για δουλειά, υπάρχει καλή χημεία και καλή συνεργασία. Άλλωστε, θα μπορέσουμε με αυτόν τον τρόπο να δείξουμε ο καθένας τι μπορεί να προσφέρει».

* Για τη Νέα Δημοκρατία και ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές:

«Σαφέστατα και η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη για εκλογές ανά πάσα στιγμή, διότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Το ΠαΣοΚ, όπως βλέπετε, καταρρέει. Πιθανότατα, διέξοδος του κ. Παπανδρέου θα είναι η διαφυγή του μέσω των εκλογών. Αυτή την ώρα, οι εκλογές μπορεί να κάνουν κακό στο τόπο, αλλά ο κ. Παπανδρέου δεν έχει δείξει ότι ενδιαφέρεται για το καλό του τόπου. Πολύ φοβόμαστε ότι μπορεί να προχωρήσει και αυτό το σενάριο. Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι. Όπως είδατε, ήδη, έχουμε ανοίξει τη "βεντάλια" των θεμάτων μας. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι, έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή να παρουσιαστούμε στον ελληνικό λαό με τις θέσεις μας. Και είναι βασική μας αρχή αυτή, να μην περιμένουμε να πέσει το ΠαΣοΚ ως ώριμο φρούτο, αλλά να κρινόμαστε καθημερινά για τις δικές μας θέσεις».

Δημοσιογράφος: Η απουσία αξιοποίησης πρώην υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή, όπως του κ. Παυλόπουλου, του κ. Παπαθανασίου, του κ. Σιούφα, σηματοδοτεί κάτι;

Άκ. Γεροντόπουλος: «Οι αποφάσεις είναι του προέδρου του κόμματος. Ο κ. Παυλόπουλος -όπως ξέρετε- αυτή την ώρα ασχολείται με το θέμα της συνταγματικής μεταρρύθμισης. Η αξιοποίηση όχι απλώς είναι σημαντικότατη, αλλά νομίζω ότι δουλεύει σε ένα τομέα, πράγματι δύσκολο... Ο κ. Σιούφας υπήρξε πρόεδρος της Βουλής. Ξέρετε, οι πρόεδροι της Βουλής οπωσδήποτε έχουν έναν άλλο ρόλο πάντοτε. Ο κ. Παπαθανασίου έχει προσφέρει από τη θέση στην οποία ήταν και εξακολουθεί και είναι ένα σημαίνον στέλεχος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας... Αξιοποιούνται όλα τα στελέχη, προς Θεού. Δεν υπάρχει αποκλεισμός για κανένα».

Δημοσιογράφος: Όταν έχουν μπει εβδομήντα από τους ογδόντα έξι βουλευτές στο παιχνίδι, το να μην έχουν μπει οι πέντε πιο στενοί συνεργάτες του κ. Καραμανλή, αυτή τη στιγμή, είναι ένα ζήτημα. Δεν θα το αρνηθείτε αυτό...

Άκ. Γεροντόπουλος: «Κατά την προσωπική μου γνώμη, δεν είναι κανένα απολύτως ζήτημα. Όλοι αξιοποιούνται, για όλους υπάρχει χώρος για δουλειά. Σας είπα, η "βεντάλια" συνεχίζει να ανοίγει. Θα δούμε και τη συνέχεια. Είναι εξαιρετικοί, έχουν αποδώσει ως τώρα και είναι πετυχημένοι όλοι τους».


Πηγή:   http://www.athens984.gr/