Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Γιαννακίδης: «Διεκδικούμε πλέον περιφερειακά στις επιχειρήσεις»

Πραγματοποιήθηκε μεγάλη συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους επιμελητηρίων και βιομηχάνων από όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ;


«Η ενιαία περιφερειακή πλέον φωνή στη διαμόρφωση ενός κλίματος ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας αποτελεί όχι μόνο μία σημαντική κατάκτηση αλλά ουσιαστικά ένα προαπαιτούμενο για τη δημιουργία προϋποθέσεων για να καταστεί πόλος έλξης επιχειρήσεων και δημιουργίας ευκαιριών απασχόλησης» δήλωσε μετά από τη συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους επιμελητηρίων και βιομηχάνων που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011 ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Άρης Γιαννακίδης.

Στη συνάντηση στην οποία παρέστησαν και οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων ΑΜ-Θ συμμετείχαν οι Πρόεδροι του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Νίκος Αγγελίδης, Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Αργύρης Αργυρόπουλος, Έβρου Λεωνίδας Κίτσιος, Ξάνθης Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης και η Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Λένα Γαρυφάλλου.

Εκ μέρους των Συνδέσμων Βιομηχανιών παρέστησαν οι κ.κ. Γιάννης Νικολαϊδης Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ροδόπης, Βασίλης Σκαρλάτος Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Ξάνθης, Νικήτας Σκαρής εκ μέρους του Συνδέσμου Βιομηχάνων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Δημήτρης Δεληπούλιος του Συνδέσμου Βορείου Έβρου καθώς και εκπρόσωπος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θράκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι συμμετέχοντες έκαναν έναν γόνιμο και δημιουργικό διάλογο κυρίως γύρω από τις προβλέψεις του νέου αναπτυξιακού νόμου προκειμένου να επιδιωχθεί τόσο η στήριξη των υφισταμένων επιχειρήσεων όσο και η προσέλκυση νέων στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης.

Παράλληλα συμφωνήθηκε η θεσμοθέτηση, έστω και άτυπη, του οργάνου προκειμένου να προχωρήσουν χρονίζοντα ζητήματα, η επίλυση των οποίων κρίνεται επιτακτική.

Ο κ. Γιαννακίδης τέλος δεσμεύτηκε για την ενίσχυση εκείνων των περιφερειακών υπηρεσιακών δομών που θα διευκολύνουν την επιχειρηματικότητα ενώ πρόσθεσε πως θα επιδιωχθεί σύντομα η συνάντηση με συγκεκριμένα Υπουργεία και με ατζέντα την οποία θα συνδιαμορφώσουν σε περιφερειακό επίπεδο οι ίδιοι οι παραγωγικοί φορείς.

Τέλος, δήλωσε πως ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα σταθούν αρωγοί σε κάθε πρόταση που θα διαμορφωθεί και θα κατατείνει στην επίλυση προβλημάτων και στη δημιουργία ελκυστικού επιχειρηματικού κλίματος το οποίο, όμως, προϋποθέτει την ολοκλήρωση των απαιτούμενων υποδομών προκειμένου η περιφέρεια να καταστεί διεθνές ενεργειακό και διαμετακομιστικό κέντρο.

«Στόχος μας είναι η διατηρησιμότητα των θέσεων εργασίας των υφισταμένων επιχειρήσεων και η προσέλκυση νέων βιώσιμων επενδύσεων» κατέληξε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ.

.