Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Στο άτυπο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ το θέμα του φράχτη

Διευκρινίσεις καλείται να δώσει η Αθήνα για το τείχος που σκοπεύει να χτίσει στον Έβρο

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει αφήσει αιχμές για τη στάση της ΕΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Διευκρινίσεις σχετικά με το σχέδιο κατασκευής φράχτη στον Έβρο αναμένεται να ζητήσει η ΕΕ από την Ελλάδα, στο άτυπο συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών υποθέσεων που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της European Voice, υπάρχουν ανησυχίες ότι τα αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας στα ελληνοτουρκικά σύνορα θα αυξήσουν την πίεση στα σύνορα της Τουρκίας με τη Βουλγαρία, σε μία περίοδο που η Βουλγαρία επιδιώκει (μαζί με τη Ρουμανία) να ενταχθεί στη Σένγκεν.

Οι αιτήσεις της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας για ένταξη στη ζώνη Σένγκεν θα συζητηθούν στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών στις 20 Ιανουαρίου.

Εξάλλου, σημειώνει η European Voice, οι υπουργοί Εσωτερικών των κρατών-μελών θα ζητήσουν διευκρινίσεις σχετικά με το μήκος του φράχτη.

Επισημαίνεται, επίσης, η άποψη της Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία ο φράχτης δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η αποστολή των συνοριοφυλάκων της Frontex στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο έχει παραταθεί μέχρι τον Μάρτιο.

Η Frontex ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι οι λαθραίες διελεύσεις από τα σύνορα μειώθηκαν κατά 44% σε σχέση με τα στοιχεία του Οκτωβρίου.


Πηγή:  http://www.in.gr/

.