Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

To "Έθνος" για τον εμφύλιο των Ανθιμων για τον φράχτη

Τι αναφέρει η εφημερίδα για το θέμα που δίχασε τους δύο μητροπολίτες, τον Θεσσαλονίκης και πρώην Αλεξανδρουπόλεως και το πνευματικό του παιδί και διάδοχό του στον Έβρο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Ο φράχτης δίχασε τους δύο Ανθιμους. O μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος την περασμένη Κυριακή υπερθεμάτισε από τον άμβωνα για τον φράχτη-τείχος στον Εβρο με σκοπό την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης.

«Να γίνει ο φράχτης στον Εβρο, στο σημείο που λένε, αλλά όχι μόνον εκεί, να γίνει και στο κάτω μέρος, στο χωριό Πόρος, όπου περνάνε του κόσμου οι λαθρομετανάστες κάθε μέρα», είπε.

Αντίθετα, το πνευματικό του παιδί, ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος, που είναι και ο διάδοχός του στον δεσποτικό θρόνο, τάσσεται με άρθρο του σε «τοπική» ηλεκτρονική εφημερίδα κατά της κατασκευής φράχτη-τείχους στα χερσαία σύνορα του Εβρου με την Τουρκία, χαρακτηρίζοντάς τον ως μία μη πολιτισμένη λύση.

«Το συρματόπλεγμα δεν είναι λύση. Είναι απέλπιδα προσπάθεια, εκ των πρότερων καταδικασμένη σε αποτυχία, που παραπέμπει σε άλλες περιοχές και σε άλλες εποχές», αναφέρει.

«Δηλαδή, τι; Οταν στοιβαχτούν οι λαθρομετανάστες στο ελληνικό ρείθρο του ποταμού πίσω από το συρματόπλεγμα, καθώς θα χιονίζει ή όταν φουσκώνουν τα νερά, οι άνθρωποι αυτοί θα παραμένουν εκεί νηστικοί και μουσκεμένοι για να εξαναγκαστούν να επιστρέψουν πίσω στην Τουρκία; Και εμείς θα τους βλέπουμε απαθείς να πνίγονται ή να λιμοκτονούν ή να μαστίζονται από τα κουνούπια;», αναφέρει ο ιεράρχης.

Ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως αναφέρει ότι δεν θα καθορίσει ο ίδιος την πολιτική της χώρας στο θέμα, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί όμως να μείνει απαθής στο ενδεχόμενο μίας εκ νέου απάνθρωπης συμπεριφοράς.


Πηγή:  http://www.ethnos.gr/