Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Ενοχλεί η μετατροπή σε πολιτιστικό κέντρο του Σισμανόγλειου Μεγάρου

Στοχευμένα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου για το ελληνικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης και τον πρόξενο Βασίλη Μπορνόβα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Η μετατροπή του ιστορικού Σισμανόγλειου Μεγάρου στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, που στεγάζει το ελληνικό προξενείο, σε ένα «ζωντανό» πολιτιστικό κέντρο, που το έχουν αγκαλιάσει όχι μόνο οι Τούρκοι διανοούμενοι αλλά και το κοινό, ενοχλεί κάποια «κέντρα» στη χώρα. Ετσι, δεν εξέπληξε ιδιαίτερα η επίθεση που εκδηλώθηκε από τις σελίδες της «Σαμπάχ».

Η τουρκική εφημερίδα εξέφραζε την απορία της για το πώς γίνεται, την ώρα που η Ελλάδα αντιμετωπίζει κρίση, να βρίσκονται χρήματα για τη διοργάνωση εκδηλώσεων στο Σισμανόγλειο, για ιστορικές εκδόσεις αλλά και για τη διοργάνωση δωρεάν μαθημάτων ελληνικής γλώσσας. Βεβαίως οι περισσότερες εκδηλώσεις γίνονται με ιδιωτικές χορηγίες, ενώ το πρόγραμμα του Σισμανόγλειου είχε ενταχθεί και στις εκδηλώσεις για την «Κωνσταντινούπολη: Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης».

Στο ίδιο άρθρο στοχοποιούνται ο γενικός πρόξενος Β. Μπορνόβας, στον οποίο οφείλεται και αυτή η σημαντική για την αλληλοκατανόηση των δύο λαών, προβολή του ελληνικού πολιτισμού στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και ένας υπάλληλος του προξενείου, τον οποίο κατηγορεί η εφημερίδα ως... πράκτορα της ΕΥΠ! Προφανώς, το τουρκικό «βαθύ κράτος» θεωρεί... εχθρική ενέργεια ακόμη και τον πολιτισμό!


Πηγή:  http://www.ethnos.gr/