Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

O Eυρ. Στυλιανίδης μιλάει για το βιβλίο του, που παρουσιάζεται απόψε

Το προλογίζει ο Αντώνης Σαμαράς!

Τι πραγματεύεται;

Ποιοι θα απαρτίζουν το πάνελ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Ο Εκδοτικός οίκος Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ θα κάνει την παρουσίαση του βιβλίου


ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Μία συγκριτική προσέγγιση

Του Ευριπίδη Στυλιανίδη

Γραμματέα Κυβερνητικού Προγράμματος ΝΔ, Βουλευτή Ροδόπης


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί

Την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 18.00

Στο Αμφιθέατρο της Παλαιάς Βουλής

Σταδίου 13, Αθήνα


Το βιβλίο προλογίζει ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς


Το βιβλίου παρουσιάζουν οι:

Κώστας Τασούλας, Γραμ. Κοιν. Ομάδας ΝΔ, Βουλευτής Ιωαννίνων

Ανδρέας Λοβέρδος, Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Βουλευτής Β’ Αθηνών

Νίκος Κοτζιάς, Καθηγητής Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων Παν. Πειραιά

Ανδρέας Παπαμιμίκος, Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ

Δημήτρης Πτωχός, Μέλος Ε.Γ., Αν. Γραμ. Νέων Τεχνολογιών, Έρευνας και Καινοτομίας ΝΔ

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δημοσιογράφος Γεώργιος Π. Μαλούχος


Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης μίλησε για το νέο του βιβλίο "Ενεργοί Πολίτες - Σύγχρονα Διαδραστικά Κόμματα, Μια συγκριτική προσέγγιση" στην εκπομπή «ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» με τον Κ. Αρβανίτη και τη Μ. Κατσίμη στη «ΝΕΤ» στις 21/01/2011.


«Προβληματίστηκα στην καρδιά της ηθικής, της πολιτικής και της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζουμε, ποιος θα ήταν ο τρόπος εκείνος για να ενεργοποιηθούν εκ νέου οι πολίτες στην πολιτική, στα κοινά. Διαπίστωσα, από μια συγκριτική και ιστορική μελέτη που έκανα, ότι οι πολίτες νιώθουν στο περιθώριο των εξελίξεων, διότι αποφασίζανε μέχρι τώρα μια φορά στα 4 χρόνια. Επιλέγανε, και δε μιλώ πολιτικά, μιλώ διαχρονικά, ένα κόμμα συνήθως για το προεκλογικό του πρόγραμμα και βρισκόντουσαν αντιμέτωποι με άλλες εφαρμογές την επόμενη μέρα. Ένιωσαν λοιπόν αποξενωμένοι και γύρισαν την πλάτης τους πολιτικούς. Και έτσι δικαιολογείται η μεγάλη αποχή ή το λευκό και το άκυρο σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις.

Ποιος είναι λοιπόν ο τρόπος; Θα γυρίσουμε την πλάτη στην πολιτική; Υπάρχει καλύτερο πολίτευμα από τη Δημοκρατία; Η απάντηση που δίνει το βιβλίο είναι ΟΧΙ.

Το βιβλίο είναι μια απλουστευτική, συγκριτική μελέτη του τι ισχύει σε 4 χώρες, στις ΗΠΑ, στη Βρετανία, στη Γερμανία και στη Γαλλία και πώς συγκροτήθηκαν εκεί τα κόμματα της σύγχρονης Κεντροδεξιάς για να απαντήσουν σε αυτή την κρίση»

«Το βιβλίο προχωράει ένα βήμα πιο μπροστά και λέει ότι τα πολιτικά προγράμματα δεν πρέπει να διαμορφώνονται από τους πολιτικούς ή από τεχνοκράτες που είναι αποξενωμένοι από την κοινωνική πραγματικότητα, αλλά θα πρέπει να συνδιαμορφώνονται μαζί με τους πολίτες. Το εργαλείο που σου επιτρέπει εύκολα να το κάνεις αυτό προχωρώντας στην εφαρμογή μιας ημιάμεσης Δημοκρατίας στα πρότυπα της κλασικής Αθήνας είναι το Διαδίκτυο»

«Όταν άρχισαν τέτοιου είδους εφαρμογές με την τεχνολογία που είχε αναπτυχθεί στη Silicon Valley και στη Microsoft στην Αμερική, ο τότε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκορ έκανε ευθεία παραπομπή στην Ελλάδα και είπε ότι η ηλεκτρονική λεωφόρος μας επαναφέρει στην κλασική Δημοκρατία της Αρχαίας Αθήνας, όπου οι ενεργοί πολίτες ήταν αυτοί που συνδιαμόρφωναν την πολιτική, ενώ ο όρος «idiot», που θα πει ηλίθιος στα Ελληνικά, είναι ο όρος «ιδιώτης», δηλαδή αυτός που ενώ έχει τα δικαιώματα να συμμετέχει και να συνδιαμορφώνει, απέχει αφήνοντας τους άλλους να αποφασίζουν γι’ αυτόν.

Ουσιαστικά το βιβλίο περιγράφει πώς ακριβώς αξιοποιούνται οι τεχνολογίες από τα σύγχρονα διαδραστικά κόμματα και καλεί αν θέλετε προκλητικά και τα ελληνικά κόμματα να μπουν σε αυτή τη λογική»