Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Επεκτείνεται το Πρόγραμμα Μουσουλμανοπαίδων και στον Έβρο

Μετά τις Ξάνθη και Ροδόπη, το Παιδαγωγικό Πρόγραμμα των Αννας Φραγκουδάκη και Θάλειας Δραγώνα έρχεται και στην Αλεξανδρούπολη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ


Τους όρους για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών θα εξετάσουν αύριο τα μέλη του Δημοτικού Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης. Η σύμβαση αφορά την εκτέλεση έργου με αντικείμενο την «Λειτουργία Κέντρου Στήριξης Προγράμματος Εκπαίδευσης των παιδιών της Μουσουλμανικής μειονότητας (ΚΕΣΠΕΜ) στην περιοχή Άβαντας του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Το Κέντρο θα παράσχει παιδαγωγικές υπηρεσίες στους μουσουλμανόπαιδες στην περιοχή του Άβαντα με κεντρικό στόχο την ελληνομάθεια με την χρήση νέων τεχνολογιών και την ενίσχυση της σχολικής επίδοσης. H λειτουργία του κέντρου θα ξεκινήσει με την υπογραφή της σύμβασης και θα διαρκέσει μέχρι την 31/12/2013.

Χθες πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της υπεύθυνης του Προγράμματος Θάλειας Δραγώνα, στον δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη. Στόχος είναι, το αμέσως επόμενο διάστημα να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος ώστε το κέντρο που θα δημιουργηθεί να συμβάλλει στην κατάρτιση της ελληνομάθειας των Μουσουλμανοπαίδων για την πληρέστερη ένταξή τους στην τοπική κοινωνία.

Ως γνωστόν, το πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας λειτουργούσε στους νόμους Ροδόπης και Ξάνθης ενώ το επόμενο διάστημα θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου και του Υπουργείου Παιδείας για να ξεκινήσει η λειτουργία του κέντρου και στην Αλεξανδρούπολη

Δείτε το βίντεο με το ρεπορτάζ της τηλεόρασης του Δέλτα