Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Στο ΥΕΘΑ με τον Βενιζέλο ο σκιώδης αν. ΥΕΘΑ Αλ. Δερμεντζόπουλος

Δέχτηκε την ενημέρωση του Υπουργοπύ σε εθιμοτυπική συνάντηση με τους υπεύθυνους Τομεάρχες Άμυνας της ΝΔ

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ,
ΤΙ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ
ΤΙ ΑΠΑΝΤΉΘΗΚΕ;


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας η προγραμματισμένη ενημερωτική συνάντηση των υπεύθυνων Τομεαρχών Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ. κ. Μαργαρίτη Τζίμα, βουλευτή Δράμας, κ. Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου, βουλευτή Έβρου και κ. Στέφανου Γκίκα, π. εκπρόσωπου Τύπου του ΥΠΕΘΑ, με τον Υπουργό κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και τον αναπληρωτή Υπουργό κ. Μπεγλίτη. Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση από την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, πάνω σε ζητήματα Εθνικής Άμυνας της χώρας.

Τονίστηκε πως η ΝΔ αντιμετωπίζει τα θέματα της Εθνικής Άμυνας της χώρας με ιδιαίτερη σοβαρότητα και συγκεκριμένες προτάσεις.

Εθίγησαν θέματα για τη νέα πολιτική Εθνικής Άμυνας, τη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας, την παραχώρηση στρατοπέδων για φιλοξενία λαθρομεταναστών, το Μετοχικό Ταμείο Στρατού.

Το μέλλον των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας(ΕΑΣ-ΕΑΒ-ΕΒΟ), ήταν μέσα στην ατζέντα των θεμάτων που συζητήθηκαν. Εκφράστηκε κοινή βούληση για την στήριξη και την εξυγίανση του όπου απαιτείται.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), τονίζοντας την πρόταση που έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς πως πρέπει η Ελλάδα να κηρύξει άμεσα την ΑΟΖ και, στη συνέχεια, να προχωρήσει στην οριοθέτησή της με όλα τα γειτονικά κράτη.

Εκφράστηκε την άποψη πως, σε καμιά περίπτωση, δεν πρέπει να θιγεί το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας από τις περικοπές που προβλέπει το Μνημόνιο, άποψη που συμμερίστηκε και ο υπουργός Άμυνας κ. Βενιζέλος.

 
Πηγή:  http://gatzoli.blogspot.com/