Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Προβλήματα από τα χιόνια. Ποια σχολεία έμειναν κλειστά;

Η έντονη χιονόπτωση έχει δημιουργήσει δυσκολίες στις μετακινήσεις, ιδίως στις ορεινές περιοχές

ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ
ΤΩΡΑ  ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Έντονη χιονόπτωση στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.
Από τη χιονόπτωση προκλήθηκαν προβλήματα στην περιοχή του Δήμου Μύκης όπου το χιόνι ξεπέρασε του 10 πόντους και λιγότερα στη Δ.Ε. Σταυρούπολης Ξάνθης. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη που βρέθηκε από το πρωί στην ορεινή περιοχή, ο μηχανισμός ήταν σε ετοιμότητα λόγων των προβλέψεων .
Ο κεντρικός δρόμος προς τα σύνορα παρέμεινε ανοιχτός για τα οχήματα ακόμη και χωρίς αλυσίδες. Αρχικά οι αλατιέρες και τα μηχανήματα της Π.Ε. Ξάνθης και της ΔΕΣΕ αποκατέστησαν την κίνηση και ακολούθως προχώρησαν σε δεύτερη διάνοιξη του δρόμου που είναι προσβάσιμος μέχρι τα σύνορα.
Στη περιοχή της Σταυρούπολης προβλήματα εντοπίστηκαν στον οικισμό του Καρυοφύτου, όπου δεν είναι δυνατή η πρόσβαση με λεωφορείο και τα υπόλοιπα ζητήματα αντιμετωπίστηκαν. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, τα χιόνια υποχωρούν τις επόμενες δύο μέρες. Η Τροχαία πάντως συνιστά προσοχή, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες για τους οδηγούς και συνιστά να φέρουν αλυσίδες.


Κλειστά σχολεία σε Μύκη και Σταυρούπολη

Εξαιτίας της κακοκαιρίας η Π.Ε. Ξάνθης αποφάσισε να μείνουν κλειστά όλα τα σχολεία (Α’ Βάθμιας και Β Βάθμιας Εκπαίδευσης) σε όλα το Δήμο Μύκης λόγω της αδυναμίας πρόσβασης σε κάποιους οικισμούς για τη μεταφορά των μαθητών. Παράλληλα κλειστό έμεινε το Νηπιαγωγείο Δαφνώνα και το Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης, στη δυτική ορεινή περιοχή. Κανονικά λειτούργησε το Γυμνάσιο της Σταυρούπολης
 
 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/