Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Με ομιλητές Σαμαρά - Λοβέρδο η εκδήλωση για το βιβλίο Στυλιανίδη

Νέες αλλαγές 
στη δομή της ΝΔ
προανήγγειλε ο πρόεδρος της

Τι ανέφερε ο υπουργός
Υγείας και οι λοιποί ομιλητές;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Την ανάγκη να αλλάξουν πολλά στη δομή της ΝΔ υπογράμμισε ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς προλογίζοντας το βιβλίο του πρώην υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη «Ενεργοί Πολίτες - Σύγχρονα Διαδραστικά Κόμματα Μία συγκριτική προσέγγιση».

Συνεργάτες του κ. Σαμαρά ανέφεραν πως μετά τις αλλαγές στο σήμα, τα νέα γραφεία αλλά και τον ανασχηματισμό θα πρέπει αναμένουμε και αλλαγές στη λειτουργία του κομματικού μηχανισμού.

Αναφερόμενος στο βιβλίο του κ. Στυλιανίδη, το οποίο είναι μια συγκριτική μελέτη η οποία αναζητά τρόπους ενίσχυσης της συμμετοχής των πολιτών στο γίγνεσθαι των πολιτικών κομμάτων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως αποτελεί τομή και προσπαθεί στους δύσκολους καιρούς που ζούμε να δει τι μπορεί να συμβεί σε μια παράταξη η οποία και αυτή προσπαθεί να αλλάξει προς το καλύτερο.

Στο βιβλίο του ο κ. Στυλιανίδης εισηγείται και περιγράφει την λειτουργική μετεξέλιξη ενός παραδοσιακού κόμματος της ελληνικής Κεντροδεξιάς σε ένα σύγχρονο ανοιχτό διαδραστικό κόμμα ενεργών πολιτών, καθώς, όπως ανέφερε ο ίδιος κατά την παρουσίαση, πιστεύει ακράδαντα ότι στον 21ο αιώνα, «όσο περισσότερη ευθύνη μεταβιβάζουμε στους πολίτες τόσο πιο υπεύθυνα αυτοί θα αποφασίζουν για το μέλλον τους και το μέλλον της πατρίδας μας».


Αποφασισμένος να προχωρήσει και σε άλλες αλλαγές στη δομή της Ν.Δ. και στη λειτουργία του κομματικού μηχανισμού εμφανίστηκε ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αντ. Σαμαράς, μιλώντας στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Ενεργοί Πολίτες - Σύγχρονα Διαδραστικά Κόμματα. Μία συγκριτική προσέγγιση» του γραμματέα Προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Ευρ. Στυλιανίδη


«... προσπαθεί αντικειμενικά να δει, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς με τις αναταράξεις, σε όλα τα επίπεδα, τι θα μπορούσε να συμβεί για μία παράταξη, η οποία κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες, αγωνίζεται να αλλάξει και εκείνη τη σελίδα προς το καλύτερο. Αυτή την αγωνία εκφράζει αυτό το βιβλίο» τόνισε ο κ. Σαμαράς και υποστήριξε ότι ο κ. Στυλιανίδης παρουσιάζει τη λειτουργία και τη δομή των κεντροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη και τις ιδέες τους, οι οποίες μπορεί να συζητηθούν.

«Αυτές οι ιδέες σπάνε την κρούστα της επιδερμικής, της επιφανειακής ανάλυσης και προχωρούν πιο βαθιά σε εξισώσεις οι οποίες - πραγματικά - καμιά φορά μπορεί και να λύσουν το πρόβλημα, το οποίο μπορεί να αντιμετωπίσει, στον έναν ή στον άλλον τομέα, ένα κόμμα, όπως είναι σήμερα και η δική μας Παράταξη» ανέφερε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε, ότι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί όπως τα πάντα αλλάζουν, έτσι και πολλά ακόμα πρέπει να αλλάξουν και στη δομή της Ν.Δ.

Με μια επιστημονική προσέγγιση κινήθηκε ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρ. Λοβέρδος που επεσήμανε ότι το βιβλίο- που περιγράφει τη λειτουργική μετεξέλιξη ενός παραδοσιακού κόμματος σε ένα σύγχρονο, ανοικτό και διαδραστικό κόμμα- θα επηρεάσει τη διαδικασία μετάβασης της Ν. Δ σταδιακά από την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Ν. Κοτζιάς μίλησε για τη λεηλασία του Κράτους από τα κόμματα και υποστήριξε ότι οι πολιτικοί στο παρελθόν εκπροσωπούσαν συμφέροντα, ενώ άσκησε κριτική στα ΜΜΕ για τον τρόπο που χειρίζονται τη δημόσια συζήτηση για το μνημόνιο.


Πηγή:  http://www.parapolitika.gr/