Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Χαστούκι στην Τουρκία για τη "μειονότητα" στα Δωδεκάνησα

Στο κενό η προσπάθεια της Άγκυρας να αναδείξει ζήτημα με τους μουσουλμάνους σε Ρόδο και Κω, όπως κάνει στην Θράκη

"Είμαστε υπερήφανοι για την ελληνική μας υπηκοότητα", απάντησαν στον απεσταλμένο του Συμβουλίου της Ευρώπης
             ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στη συνάντηση Παπανδρέου – Ερντογάν δεν υπήρξε η παραμικρή αναφορά για τα Δωδεκάνησα. Άλλωστε, σε μπούμερανγκ γύρισε η προσπάθεια της Τουρκίας να αναδείξει μέσω Συμβουλίου της Ευρώπης την ύπαρξη «τουρκικής» (μουσουλμανικής) μειονότητας στη Ρόδο και την Κω.

Η έκθεση του ελβετού βουλευτή Αντρέας Γκρος, ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα τα δύο νησιά, εγκρίθηκε ομόφωνα από την Επιτροπή Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης. Σ' αυτήν αναφέρεται ότι δεν διαπιστώθηκε καμία παραβίαση των δικαιωμάτων των κατοίκων που έχουν «τουρκικό πολιτιστικό υπόβαθρο σε αυτά τα δύο νησιά», οι οποίοι, όπως χαρακτηριστικά λέει, «νιώθουν περήφανοι για την ελληνική τους υπηκοότητα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γκρος έχει επισκεφθεί πολλές φορές την Θράκη και η αποστολή του στα Δωδεκάνησα έγινε μετά από τουρκική απαίτηση και ως αντιστάθμισμα για την επίσκεψή του σε Ίμβρο και Τένεδο, που οδήγησε σε μια έκθεση – κόλαφο αναφορικά με τον μαραζωμένο εκεί ελληνισμό.

Από την ιστοσελίδα του τουρκικού υπεξ η Άγκυρα προβάλλει μειονοτικό ζήτημα σε Ρόδο και Κω, αλλά δεν δείχνει να βρίσκει ανταπόκριση...



Πηγή:   http://www.flitzani.gr/