Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Στυλιανίδης-Κοντός και οι λοιποί χαμένοι του ανασχηματισμού της ΝΔ

Γιατί δεν αξιοποιήθηκε ο βουλευτης Ξάνθης;

Γιατί δεν αναβαθμίστηκε ο βουλευτής Ροδόπης;

ΜΑΘΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Με δεδομένο ότι ο Αντώνης Σαμαράς αξιοποίησε τους 66 (!) από τους 86 βουλευτές της ΝΔ, οι χαμένοι της υπόθεσης “σκιώδης κυβέρνηση” είναι πολύ λίγοι.

Μεταξύ τους, η ομάδα των ακραιφνών Καραμανλικών: Π. Παυλόπουλος, Δ. Σιούφας, Γ. Παπαθανασίου και Ε. Αντώναρος, δεν συμπεριλαμβάνονται σε όσους αξιοποιήθηκαν. Και αν οι δύο πρώτοι μπορεί να θεωρηθούν “εμβληματικές μορφές”, οι δύο δεύτεροι θα μπορούσαν εύκολα να χωρέσουν στους 66 τομεάρχες και αναπληρωτές...

Χαμένοι ωστόσο θεωρούνται και οι Π. Παναγιωτόπουλος και Ε. Στυλιανίδης, έστω και αν συμπεριλήφθηκαν στο σχήμα. Η μετακίνηση του Π. Παναγιωτόπουλου στον τομέα εξωτερικών, μοιάζει με... απομάκρυνση δια αναβαθμίσεως. Ο πρώην εκπρόσωπος τύπου, δεν θα έχει πλέον την προβολή που είχε,“επόπτης” του θα είναι ο Δ. Αβραμόπουλος ο οποίος γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στον συγκεκριμένο τομέα και επιπροσθέτως, ο τομέας είναι κουτσουρεμένος γιατί λείπει το “άμυνας” που διαχωρίστηκε από το “εξωτερικών”.

Ο Ε. Στυλιανίδης, ευελπιστούσε ότι θα αναλάμβανε και τον τομέα του Πολιτικού Σχεδιασμού κάτι που θα του έδινε το δικαίωμα να εμφανίζεται σαν... διάδοχος. Στη Ρηγίλλης λένε ότι ο Α. Σαμαράς πληροφορήθηκε τις προσπάθειες ομαδοποίησης που έκανε και του έκοψε τα φτερά.

Χαμένος είναι και ο πρώην υπουργός Α. Κοντός, αν και η μη αξιοποίησή του μπορεί να αποδοθεί στην εμπλοκή του με την υπόθεση Βατοπεδίου.

Επίσης, έκπληξη θεωρήθηκε το γεγονός ότι δεν βρέθηκε μια θέση για τον Π. Καμένο. Δεν είναι, δα, και ότι χειρότερο υπάρχει στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ...

Και φυσικά, μεγάλη χαμένη είναι η Ντόρα, που είδε όλα τα... πουλέν της να αναλαμβάνουν πόστα. Θυμίζουμε ότι στη σκιώδη Κυβέρνηση της ΝΔ, συμμετέχουν οι Κεδίκογλου, Γιαννόπουλος, Γιακουμάτος, Ντινόπουλος, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος που αποδέχθηκε τον τομέα τον οποίο αρνήθηκε η Ντόρα, αλλά και ο Χατζηδάκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης... Μέχρι και ο Καραγκούνης και η Έλενα Κουντουρά συμμετέχουν!

Η πρόθεση του Αντώνη Σαμαρά να μην αφήσει σε κανένα το περιθώριο να σκέφτεται... μετακόμιση, τον οδήγησε και στο να μοιράσει την τράπουλα σε όλες τις τάσεις της ΝΔ και αυτό θεωρείται ως θετικό, όπως και το γεγονός ότι άνοιξε το δρόμο σε νέα στελέχη, λέγοντας ουσιαστικά

σε όλους... Ιδού η Ρόδος...

Δεν είναι τυχαίο ότι στον τομέα της οικονομίας υπάρχουν 6 αναπληρωτές και 5 στον πολιτισμό!

Θετικό είναι επίσης ότι στο νέο επιτελείο της ΝΔ συμπεριλαμβάνονται άνθρωποι της αγοράς, με περγαμηνές: Κασιμάτης, Καρέλας, Κορκίδης, Ντίνας και Λυμπερόπουλος- άπαντες επιτυχημένοι επαγγελματίες και συνδικαλιστές.

Η συνέχεια, επί της... πολιτικής οθόνης...


Πηγή:  http://www.newpost.gr/