Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Προβλήματα από την πυκνή ομίχλη σε ολόκληρο τον Έβρο

Ιδιαίτερη προσοχή και σήμερα στις μετακινήσεις, ιδίως το πρωί

Και διεθνείς πτήσεις ακυρώθηκαν εξαιτίας του φαινομένου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Ιδιαίτερα δύσκολες είναι οι μετακινήσεις σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του νομού Έβρου, λόγω της πυκνής ομίχλης που επικρατεί από το πρωί, σχεδόν σε όλες τις περιοχές.

Πυκνή ομίχλη καλύπτει από το πρωί και ιδιαίτερα από το μεσημέρι και μετά και την πόλη, αλλά και τα περίχωρα της Αλεξανδρούπολης. Η κίνηση των οχημάτων, τόσο στις κεντρικές οδικές αρτηρίες, όσο και στις γειτονιές, γίνονται με δυσκολία και χρειάζεται μεγάλη προσοχή, τόσο από οδηγούς, όσο και από πεζούς. Η αστυνομία συστήνει, σε τέτοιες περιπτώσεις, να μην πραγματοποιούνται άσκοπες μετακινήσεις, παρά μόνο οι απολύτως απαραίτητες.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, και αύριο το πρωί, αναμένεται να σημειωθούν τοπικές ομίχλες στην περιοχή της Θράκης και του Έβρου ειδικότερα.

Εντωμεταξύ, καθυστερήσεις και αναβολές πτήσεων στα αεροδρόμια, προκάλεσε η πυκνή ομίχλη που καλύπτει περιοχές της Βουλγαρίας.

Όπως ανακοινώθηκε, υπήρξαν καθυστερήσεις στις πτήσεις από το αεροδρόμιο της Σόφιας με προορισμό τις πόλεις Αθήνα, Βρυξέλλες, Μαδρίτη και Βάρνα. Οι καθυστερήσεις οφείλονταν στο γεγονός ότι, η άφιξη των προγραμματισμένων πτήσεων, λόγω της ομίχλης, βγήκε εκτός χρονοδιαγράμματος.

Επίσης, η πτήση από το Τελ Αβίβ με προορισμό το αεροδρόμιο της Σόφιας σημείωσε καθυστέρηση.
Στη διάρκεια της νύχτας, αεροπλάνα που εκτελούσαν δύο πτήσεις της εταιρίας Bulgaria Air από τη Μόσχα και μία πτήση της Wizz Air από το Λονδίνο, κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο της πόλης Βάρνα, όπου και προσγειώθηκαν.

Οι αρχές του αεροδρομίου της Σόφιας απηύθυναν έκκληση στους πολίτες να ενημερώνονται από την επίσημη ιστοσελίδα του, η οποία ανανεώνεται κάθε δύο ώρες, για την εκτέλεση των πτήσεων ή ενδεχόμενη καθυστέρησή τους.


Πηγή:   http://www.telegramm.gr/