Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Επανεξετάζει η ΝΕΟΓΑΛ το θέμα της επιχειρησιακής σύμβασης

Σε δηλώσεις του ο διευθύνων
σύμβουλος της βιομηχανίας
δήλωσε έντονα προβληματισμένος
από το κλίμα των
κοινωνικών αντιδράσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Επανεξετάζει η ΝΕΟΓΑΛ, μετά το κύμα των κοινωνικών αντιδράσεων, το θέμα της επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας που προβλέπει τη μείωση των αποδοχών των 120 εργαζομένων της επιχείρησης τη διετία 2011-2012 κατά 9%.

Σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της βιομηχανίας Χρ. Σεβαστίδης δήλωσε έντονα προβληματισμένος από το κλίμα των κοινωνικών αντιδράσεων.

«Μας προβληματίζει η αντιμετώπιση από το σύνολο της κοινωνίας, είναι κάτι που δεν το περιμέναμε, γιατί δείχνει ότι δεν θέλουμε να αποδεχθούμε την πραγματικότητα της οικονομικής κρίσης", πρόσθεσε, αφήνοντας να εννοηθεί, όμως, ότι η επιχείρηση κάθε άλλο παρά επιθυμεί να χρεωθεί τον ρόλο "λαγού" που της αποδίδουν οι επικριτές της, όσον αφορά ενδεχόμενη προσπάθεια γενίκευσης μιας προσπάθειας μείωσης των εργατικών αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα».

Ο επικεφαλής της επιχείρησης, η οποία εδρεύει στη Δράμα και κατέχει επίσης υψηλά μερίδια στη γειτονική αγορά της Καβάλας, δήλωσε, ακόμη, ότι η επίμαχη σύμβαση δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή, αν και αυτή προβλέπει ότι ισχύει από την 1η Ιανουαρίου του 2011.

«Έχουμε τη γνώμη ότι έχουμε το δικαίωμα να την εφαρμόσουμε ακόμη κι αν υπάρξει αρνητική γνωμάτευση από την πλευρά των αρμόδιων υπηρεσιών, αλλά σταθμίζουμε όλα τα δεδομένα», εξήγησε.

«Σε κάθε περίπτωση θα εφαρμόσουμε επιχειρησιακή σύμβαση που θα έχει υπογραφεί από εμάς εδώ, καθώς ο νόμος αποκεντρώνει την ευθύνη της ρύθμισης των όρων εργασίας» συμπλήρωσε, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο τροποποίησης της σύμβασης.

«Η οριστική σύμβαση μπορεί να διαφέρει, μπορεί όχι. Άλλωστε τίποτα δεν μας εμποδίζει, αφού οι εργαζόμενοι είναι και μέτοχοι, κατέχοντας περί το 8% των μετοχών, να δοθούν αυξημένα μερίσματα στο μέλλον, εφόσον αυτό το επιτρέπει η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης» πρόσθεσε.

«Μας ξέρουν καλά, είμαστε μέρος της τοπικής κοινωνίας», ανέφερε, σε σχέση με τις επικρίσεις που η επιχείρηση έχει δεχθεί σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο για την πρωτοβουλία της.

«Είμαστε κάτι σαν ΔΕΚΟ στον ιδιωτικό τομέα», σημείωσε, υποστηρίζοντας ότι αφού περνάμε μια κρίση, οι αποδοχές δεν μπορεί να είναι ίδιες με αυτές που ήταν πριν από την κρίση.

.