Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Ολοκληρώθηκαν οι μετακινήσεις του προσωπικού στην Περ. Ενότητα Ξάνθης

Σε πλήρεις ρυθμούς λειτουργούν πλέον όλες οι υπηρεσίες, καθώς ήταν ομαλή η μετάβαση από την (καταργηθείσα) Νομαρχία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Σε πλήρεις ρυθμούς λειτουργούν πλέον οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Μετά την διαμόρφωση ου οργανογράμματος των Προϊσταμένων που είχε ολοκληρωθεί από την πρώτη εβδομάδα του χρόνου, η Περιφερειακή Ενότητα προχώρησε ήδη και στις τοποθετήσεις και μετακινήσεις των υπαλλήλων στις υπηρεσίες, όπως σημειώνει μιλώντας στο XanthiPress.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης.

Το πρωτόκολλο της Νομαρχίας λειτουργεί κανονικά, οι Προστάμενοι και οι Τμηματάρχες έχουν αναλάβει τις υπηρεσίες και υπογράφουν κανονικά, ενώ εντός των επόμενων ημερών ο Αντιπεριφερειάρχης προανήγγειλε ότι θα δημοσιοποιήσει το Οργανόγραμμα των νέων Υπηρεσιών και των Προϊσταμένων που έχουν αναλάβει από τις 5 Ιανουαρίου.


Mε "γκρίνιες" οι τοποθετήσεις των υπαλλήλων

Οι μετακινήσεις των υπαλλήλων, που απασχόλησαν έντονα το προσωπικό ολοκληρώθηκαν «σχεδόν αναίμακτα» καθώς αιτήματα και προτιμήσεις υπήρχαν από όλους αλλά δεν ήταν δυνατόν να ικανοποιηθούν στον απόλυτο βαθμό, αναφέρει ο Φώτης Καραλίδης.

Το πρώτο διάστημα, όπως είναι λογικό, θα παρατηρηθούν αρυθμίες και προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών που οφείλονται κυρίως, στα κενά του θεσμικού πλαισίου, το οποίο δεν έχει καλύψει ακόμη σε ικανοποιητικό βαθμό τις μεταφορές αρμοδιοτήτων και τη λειτουργία των νέων υπηρεσιών. Η λειτουργία των αρχικών δομών τουλάχιστον, έχει αποκατασταθεί και οι βασικές ανάγκες για τους πολίτες εξυπηρετούνται πλέον αρκετά ικανοποιητικά, γεγονός που φάνταζε δύσκολο για τον όγκο των αλλαγών που έγιναν σε λίγες μέρες, εκτιμούν τα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/