Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Εκλέχτηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής

Καθολική υπεροχή για ΠΑΣΚΕ,
είσοδος στη διοίκηση για
την Αυτόνομη Παρέμβαση

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ
ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ.
ΚΑΙ ΤΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ;


Εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011. Το καινούργιο, που ανέδειξε η κάλπη αυτή τη φορά ήταν η εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου. Κι αυτό, γιατί μαζί με τις τρεις παρατάξεις, που μετείχαν μέχρι τώρα στο διοικητικό συμβούλιο, την ΠΑΣΚΕ, τη ΔΑΚΕ και τη ΔΑΣ (ΠΑΜΕ), εκλέχθηκε, πλέον, και η Αυτόνομη Παρέμβαση.

Μεγάλος νικητής αναδείχτηκε η ΠΑΣΚΕ με ποσοστό 72% και 84 ψήφους, ενώ από 12 ψήφους συγκέντρωσαν οι παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της Αυτόνομης Παρέμβασης και 10 ψήφους η παράταξη της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ). Στους 118, λοιπόν, ανήλθαν οι εκλέκτορες, που έλαβαν μέρος στην εκλογική διαδικασία.

Βάσει των παραπάνω αποτελεσμάτων, η ΠΑΣΚΕ αύξησε τον αριθμό των εδρών της σε 12, από 11, που είχε στο προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο, ενώ από μια έδρα κατέλαβαν οι ΔΑΚΕ και ΔΑΣ (ΠΑΜΕ), που στο προηγούμενο συμβούλιο εκπροσωπούνταν με 2 μέλη η καθεμία. Τέλος, η Αυτόνομη Παρέμβαση κατέλαβε επίσης μια έδρα.


Αναλυτικά οι υποψήφιοι, που εκλέχτηκαν και θα συγκροτήσουν το νέο διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, είναι οι εξής:

ΠΑΣΚΕ: Παντελής Μαγαλιός, Παύλος Καραγιαννίδης, Γεώργιος Χατζηαθανασίου, Ευριπίδης Κούκος, Νικόλαος Κλεισάρης, Γεώργιος Ζηλούδης, Αθανάσιος Καρκατσέλης, Παντελής Αμπατζιάνης, Χρήστος Τατανίδης, Μαρίνος Πασλίδης, Βασίλειος Ταπατζάς και Κυριάκος Καλπακίδης.

ΔΑΚΕ: Χρήστος Κακλίδης

Αυτόνομη Παρέμβαση: Δημήτριος Μουμτζίδης

ΔΑΣ (ΠΑΜΕ): Ηλίας Σαρηγιαννίδης



Μιλώντας στον ΠτΘ, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, κ. Παντελής Μαγαλιός, ανέφερε αρχικά ότι «επιτεύχθηκε ο στόχος, που είχαμε θέσει, δηλαδή να εκλεγούν όλες οι παρατάξεις στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου». Όπως επισήμανε, «σε μια περίοδο, που το συνδικαλιστικό κίνημα περνάει κρίση, στόχος μας ήταν να διευρύνουμε το προεδρείο, για να υπάρχει διάλογος επί των προβλημάτων και να γίνεται καλύτερος συντονισμός». Από την άλλη μεριά, δεν παρέλειψε να δηλώσει και την πλήρη ικανοποίησή του για τη συμμετοχή των εκλεκτόρων, τονίζοντας ότι «παρ’ όλη την κρίση, παρ’ όλο ότι ο κόσμος φαίνεται να είναι αηδιασμένος με την πολιτική, με τα κόμματα, με τα συνδικάτα και τους φορείς, στην περίπτωσή μας αυτό δεν επαληθεύεται. Γιατί πράγματι είχαμε μεγάλη συμμετοχή».

Αναφερόμενος στην πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος και την κατάσταση, που επικρατεί σήμερα στα εργασιακά ζητήματα, υπογράμμισε την ανάγκη για πολύ δουλειά και για ενωτικό πνεύμα ανάμεσα στα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου, προκειμένου να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις. Όπως τόνισε, «αυτόν, που πρέπει να θέσουμε ως πρωταρχικό σκοπό μας είναι να απεμπλακούμε από τα κόμματά μας». «Όσο κακός», συνέχισε, «είναι ο κυβερνητικός συνδικαλισμός, άλλο τόσο κακός είναι και ο κομματικός. Πρέπει, λοιπόν, όλοι μας να αυτονομηθούμε και να έχουμε αυτόνομο κίνημα των εργαζομένων. Έτσι θα πετύχουμε πολλά πράγματα».

 
Πηγή:  http://www.paratiritis-news.gr/