Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Πρώτο θέμα σε όλο το διαδίκτυο η λεωφορειοπειρατεία στην Ξάνθη



Ψηλά παίζει το θέμα στα περισσότερα sites

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΝΕWSIT ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ

 
Απίστευτη ληστεία-“Άρπαξαν” ολόκληρο λεωφορείο-Όμηροι 40 έμποροι από τη Θεσσαλονίκη


- Τους έστησαν παγίδα στο δρόμο για την Κωνσταντινούπολη

- Κρατούσαν χειροβομβίδες και καλάσνικοφ οι δράστες

- Οδήγησαν σε ερημική περιοχή το λεωφορείο και "έγδυσαν" τους εμπόρους


Ένα πρωτοφανές για την Ελλάδα σχέδιο έβαλαν μπροστά τουλάχιστον πέντε ληστές στη βόρεια Ελλάδα.

Όπως όλα δείχνουν εδώ και καιρό είχαν βάλει στο στόχαστρο τα ταξίδια που κάνουν έμποροι της Θεσσαλονίκης προς την Κωνσταντινούπολη για να αγοράσουν εμπόρευμα για τα καταστήματά τους.

Οι 40 έμποροι ξεκίνησαν χθες το απόγευμα από τη συμπρωτεύουσα με ένα τουριστικό λεωφορείο. Λίγο μετά τις εννιά έκαναν μια στάση για καφέ έξω από την Ξάνθη. Μόλις επιβιβάστηκαν ξανά στο λεωφορείο δύο άνδρες που είχαν επιβιβαστεί μαζί τους (ο ένας πιθανότατα από τη Θεσσαλονίκη) σηκώθηκαν πάνω και φώναξαν “ληστεία”. Ο ένας κρατούσε πιστόλι και ο άλλος χειροβομβίδα.

Ανάγκασαν τον οδηγό να πάει το λεωφορείο σε μια αγροτική περιοχή έξι χιλιόμετρα από την πόλη της Ξάνθης. Ακινητοποίησαν το όχημα και τότε επιβιβάστηκαν άλλοι δύο ληστές που κρατούσαν αυτόματα τύπου “Καλάσνικοφ”.

Οι δράστες ζήτησαν από τους 40 εμπόρους τα χρήματα και τα κοσμήματά τους. Όταν κάποιοι αντέδρασαν οι ληστές δεν δίστασαν να τους χτυπήσουν άσχημα με το κοντάκι των όπλων.

Οι δράστες που μιλούσαν Ελληνικά και Ρώσικα, ανάγκασαν τους εμπόρους να κατέβουν ένας, ένας από το λεωφορείο και κυριολεκτικά τους “έγδυσαν” από τα πολύτιμα αντικείμενα που είχαν πάνω τους...

Ξαφνικά μέσα στη νύχτα ακούστηκε κάπου στο βάθος μια σειρήνα. Οι ληστές πίστεψαν ότι ήταν κάποιο περιπολικό και τράπηκαν σε φυγή. Επιβιβάστηκαν σε ένα βανάκι όπου τους περίμενε ένας ακόμη συνεργός τους και εξαφανίστηκαν.

Ένας από τους εμπόρους που δεν του είχαν πάρει το κινητό του τηλέφωνο ειδοποίησε την αστυνομία, όμως ήταν ήδη αργά.

Οι δράστες εξαφανίστηκαν αρπάζοντας ένα τεράστιο ποσό από τους 40 εμπόρους. Χρήματα που είχαν μαζί τους για να αγοράσουν εμπόρευμα

 
Πηγή:  http://www.newsit.gr/